Narları hazırlayın! 21 Aralık nar kırma ritüelinde bu saatleri kaçırmayın

Yeni yıla sayılı günler kalırken bu yıl yine her yıl olduğu gibi yılbaşı öncesinde nar kırma geleneği gündemde. Nar kırma, nar patlatma olarak da anılan bu ritüelle ilgili merak edilenler araştırılıyor.

Narları hazırlayın! 21 Aralık nar kırma ritüelinde bu saatleri kaçırmayın

Bolluk ve bereket getirdiğine inanılan nar kırma ritüeli 21 Aralık tarihinde yapılıyor. Bu gelenekle ilgili tüm merak edilenler ve nasıl yapılacağı da araştırmaların başında geliyor. Nar kırma, nar patlatma ritüelinin ayrıntıları merak ediliyor. Bu gece en uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık akşamında nar kırma geleneğini siz de yapabilirsiniz. Peki, nar kırma nedir? Nar patlatma nasıl yapılır? Nar kırma ritüeli ne zaman yapılır? 21 Aralık nar kırma duası nasıl okunur? İşte tüm merak edilenler…

21 ARALIK NAR KIRMZ GELENEĞİ

Yeni yıla günler kala yapılan nar kırma ritüeli son günlerin en çok araştırılanları arasında. Bolluk ve bereketine inanılan nar kırma geleneği, nar patlatma ritüeli olarak da biliniyor. Genellikle 21 Aralık gecesi gerçekleştirilen bu gelenek yılbaşı günü de yapılabilmektedir. Evlere bolluk ve bereket getirdiği, yıl boyu evlerin nar taneleri gibi bereketli olacağına inanılan bu geleneğin detayları ve nasıl yapıldığı da merak ediliyor.

narlari-hazirlayin-21-aralik-nar-kirma-rituelinde-bu-saatleri-kacirmayin.jpg

NAR KIRMA RİTÜELİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir adet nar alın ve dilerseniz bir poşete güzelce sarın. Poşete sarmadan da nar kırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra evinizin eşiğinde durun ve burada narı kırın. Parçalanan narın taneleri etrafa dağılacaktır. Dağılan bu nar tanelerinin eve bereket getireceğine inanılır. Nar ne kadar patlarsa ve taneleri ne kadar geniş ve uzak alana yayılırsa evde bolluk ve bereketin o kadar çok olacağına inanılır.

narlari-hazirlayin-21-aralik-nar-kirma-rituelinde-bu-saatleri-kacirmayin-001.jpg

NAR KIRMZ RİTÜELİ SAATİ

Nar kırma ritüeli genellikle 21 Aralık gecesinde veya yılbaşında yapılmaktadır. Nar kırma, nar patlatma geleneğinin yapılması için belirli bir saat yoktur. Tercihe göre istenilen saatte nar kırma ritüeli yapılabilir. Genellikle akşam saatleri tercih edilmektedir.