SSK BAĞKUR'lu emekliye kral kıyak geldi! 20-23-25 Aralık'ta IBAN’a ek para duyurusu 11.30’da açıklandı

SSK ve bağ-kur'lu emekliye büyük ikramiye çıktı. Saat 11.30’da IBAN’a yatacak ek para açıklandı. Emekliler sevinçten havalara uçacak.

SSK BAĞKUR'lu emekliye kral kıyak geldi! 20-23-25 Aralık'ta IBAN’a ek para duyurusu 11.30’da açıklandı

SSK BAĞKUR'lu emekliye kral kıyak geldi! 20-23-25 Aralık'ta IBAN’a ek para duyurusu 11.30’da açıklandı - 7.500 TL ve üstte emekli maaşı alan SSK ve bağ-kur emeklileri için yeni ek para duyuruları gelmeye devam ediyor. Emekliler, Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 5000 TL'lik ikramiye ödemesi ile birlikte 12.500 TL'den başlayan maaş ödemesi almıştı. Çalışmayan emeklilere verilen ikramiyenin ardından çalışan emeklilerde talepte bulunmuştu. 2024 emekli zammı öncesi çalışan emeklilere de sürpriz bir duyuru yapıldı. Çalışan emekliye ikramiye son dakika gelişmeleri merakla beklenirken açıklama AK Partili yetkililerden geldi. 2024 yılı itibariyle emekliler çifte Sevinç yaşayacak çünkü hem ikramiye geliyor hem de promosyonlara zam.

Emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi Geçtiğimiz ay yapılmış ve ek bir gelir olarak emekli maaşlarına yansımıştı. 7500 TL maaş alan bir emekli Kasım ayında emekli maaşı ile birlikte ikramiyeyi de alınca toplamda 12.500 TL ödeme almıştı. Şimdi çalışan emekliler için de 5000 TL ikramiye hazırlıkları sürüyor. Bir yandan da emekliler banka promosyonları ile önemli bir rahatlama sağlıyor. 2024 emekli maaşı zammı beklentileri sürerken maaşlara yapılacak artışla birlikte promosyon artışının da olması söz konusu olacak. Emekliler bir yandan maaş ödeme günleri takip ederken bir yandan da emekli promosyonlarına ne kadar zam gelecek sorusuna yanıt arıyor. Beklenen açıklamana Nihayet geldi. SSK ve bağ-kur emeklisine büyük kıyak yapıldı. Emekli promosyonu artışı ile birlikte aralık ayı emekli maaşı ödeme günleri de netleşti.

emekliye-ek-odeme-1.jpg

ARALIK AYI SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ

SGK tarafından aralık ayı maaş ödeme takvimi açıklandı. Emekli sandığı emeklileri aralık ayı maaşlarını 15 Aralık tarihinde zaten almıştı. Şimdi ise SSK ve bağ-kur emekli maaşlarının ödemesi başladı. 17 Aralık'ta başlayan emekli maaşı ödemeleri 28 Aralık'ta tamamlanacak. Hem SSK'lı emekliler hem de bağ-kurlu emekliler ay sonuna kadar maaşlarını almış olacak.

5000 TL İKRAMİYE ÖDEMESİ YILBAŞINA KADAR YATACAK

Çalışmayan emekliyor dönem 5000 TL'lik ikramiye ödemesi sonrası çalışan emekliler ve çiftçilikle uğraşan emekliler mağdur olduklarını belirterek hükümete çağrıda bulunmuştu. Emeklilerin Bu çağrılarına kulak veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlıklara talimat verdi. Çalışan emekliye de 5000 TL'lik ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Torba yasa maddeleri arasında 5000 TL ikramiye ödemesi de eklendi. Aralık ayı sonuna kadar çalışan emekliye 5.000 TL ikramiye ödemesinin yapılması bekleniyor.

emekliye-ek-odeme-2.jpg

EMEKLİ PROMOSYONLARINA REKOR ZAM GELECEK

Emekliler için ek gelir kaynağı olan emekli promosyonları ile ilgili de önemli gelişmeler var. Gelen son dakika haberine göre emekliye ödenecek promosyon miktarı Ocak 2024 emekli zammı ile beraber değişecek. Bankalar şu anda 12.500 TL'ye kadar promosyon desteği sağlıyor. Yılbaşında emekli maaşlarına yapılacak olan %50'lik bir artış söz konusu olacak. Bu artışla beraber bankalarında promosyon tutarını değiştireceği tahmin ediliyor.

Bankaların emekli promosyonlarına yapacağı artışın ise yine emekli maaş zammı gibi olması bekleniyor. Bu durumda bankalardan verilecek olan emekli promosyonu miktarı 10.000 TL'den başlayacak ve 20.000 TL'ye kadar yükselecek. Ocak 2024 itibarıyla bankaların promosyon miktarlarını da yeniden açıklaması bekleniyor.