Tarih belli oldu! İstanbul’a kar alarmı verildi, okulları tatil ettirecek kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için kar uyarısı geldi. Tarih belli oldu, okulları tatil ettirecek derecede kar yağışı geliyor.

Tarih belli oldu! İstanbul’a kar alarmı verildi, okulları tatil ettirecek kar yağışı geliyor

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a kar yağışı var mı? Son günlerde sık sık konuşulan kar yağışı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanlarından son dakika açıklamaları geldi. Peki İstanbul'a kar tarihi belli oldu mu? Meteoroloji kaynakları son dakika açıklaması yaparak İstanbul'da beklenen kar için tarih verdi. Üstelik çok kuvvetli kar yağışı gelecek. Okulları bile tatil ettirecek kar yağışı tarihi haberimizde…

İSTANBUL İÇİN KRİTİK KAR YAĞIŞI UYARISI

İstanbulluların kar beklentisi devam ediyor. Yeni yıla sayılı günler kala İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Son dakika açıklaması ile İstanbul'a kar tarihi belli oldu. Sosyal medya üzerinden yayın yapan meteoroloji sayfası Hava Forum, Ocak ve şubat aylarında İstanbul için kuvvetli kar yağışı olacağı duyurusunu yaptı. İstanbul için ilk kar tarihi Ocak ayının ilk haftası oldu. 2 3 Ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı beklentisi var.

istanbul-kar-geliyor-2.jpg

İSTANBUL İÇİN KIRMIZI ALARM

Bu hafta da İstanbul'da hava sıcaklıkları düşecek sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Ocak ayına kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışlar nedeniyle İstanbul için kırmızı alarm durumuna geçildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan uyarılarda İstanbulluların şiddetli sağanak yağışlar tarafından oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

OCAK AYINDA İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Yaz aylarını kurak ve sıcak geçiren İstanbul'da Barajlarda alarm durumuna geçmişti. Neyse ki son bir aydır yaşanan sağanak yağışlar nedeniyle İstanbul barajlarının doluluk oranları arttı. İstanbul'da Kış aylarının oldukça yağışlı geçeceği bilgisi de verildi. Ancak özellikle kar yağışının etkili olması İstanbul barajlarının doluluğunun artması için büyük önem taşıyor. Son gelen bilgilere göre ise Ocak ayında İstanbul karla buluşacak. Üstelik bu defa İstanbul'da kuvvetli kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji uzmanlarına göre İstanbul'da 2-3 Ocak tarihlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle okullar bile tatil edilebilir. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası İstanbul'u vuracak şehrin büyük bölümü beyaza bürünecek.