Tek şart var! 1-2-3-4 çocuklu ailelere bakanlıktan dev yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 2 3 4 çocuklu ailelere dev yardım vermeye hazırlanıyor. Tek bir şartla başvuru yapanlar her ay düzenli yardım ödemesi alıyor.

Tek şart var! 1-2-3-4 çocuklu ailelere bakanlıktan dev yardım

Tek şart var! 1-2-3-4 çocuklu ailelere bakanlıktan dev yardım. - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi ailelere verilen sosyal yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Özellikle çocukların eğitim masraflarının karşılanması, sosyal ve ekonomik düzeylerinin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma temposu devam ediyor. Aile Bakanlığı çocuklara verilecek yeni yardım için son dakika açıklaması yaptı. 1 2 3 4 çocuklu aileler başvuru yaparak 12 ay boyunca düzenli sosyal yardım alabilecek.

BAKANLIKTAN ÇOCUKLU AİLELERE YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklar aileleri sosyal ve ekonomik destek programı kapsamında sosyal yardım imkanı tanıyor. Çocuklar aileleri için verilen SED ödemesi 2024 yılında da devam edecek. Üstelik şu anda 3.800 TL olarak ortalama ödenen sosyal ve ekonomik destek yardımı 2024 yılından itibaren memur maaş katsayısı oranında artacak. Yani çocuklu aileler Yeni yılda zamlı destek ödemesi alma hakkına sahip olacak.

sed-yardimi-1.jpg

TEK ŞARTLA VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemeleri tek bir şartla hesaplara yatıyor. Bakanlığın aradığı en önemli şart ise hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şarta uygun olan ve bakanlık tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kriterlere de uygun olduğu tespit edilen aileler her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemesi almaya başvurabiliyor.

ÇOCUK BAŞINA ÖDEME VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı SED ödemesi tek çocuk için değil çocuk başına veriliyor. Haneler bu yardımdan faydalanmak istemeleri durumunda T.C kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla da başvuru yapabiliyor.

Başvuru değerlendirme süreci Yaklaşık 10 gün kadar sürüyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru sahibi aileler yardım almaya hak kazanırsa bilgilendirme SMS yoluyla yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çocuk başına ödeniyor o sebeple Her çocuk için ayrı ayrı başvuru yapmak gerekiyor.

sed-yardimi-2.png

31 ARALIK TARİHİNE KADAR BAŞVURANLAR ZAMLI ÖDEME ALACAK

SED ödemesi ailelere 12 ay boyunca düzenli olarak yapılıyor. Çocukların eğitim kademesine göre verilen yardım miktarında farklılık gösteriyor. Üstelik Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında SED ödemesi de artıyor. 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru işlemlerini online platformlarda ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakumlarında bizzat tamamlayan vatandaşlar zamlı ödeme almaya hak kazanacak.

SED yardımı için başvuru sonucu geldikten sonra aileler Her çocuk için 12 ay boyunca düzenli ödeme alabilecek. 2023 yılında ortalama set yardımı 3833 TL olmuştu. Yeni yılda ise bu miktarın 5.000 TL'yi aşacağı tahmin ediliyor.