3 il beyaza büründü! Baharda kar sürprizi

Mart ayında 3 ilde kar sürprizi yaşandı. Erzurum, Kars ve Ardahan resmen beyaza büründü. Kar yağışı ve soğuk hava hala etkili oluyor.

3 il beyaza büründü! Baharda kar sürprizi

Erzurum Kars ve Ardahan'da dünden bu yana kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde de soğuk hava 3 kentte etkisini gösterdi. Mart ayında gelen kar yağışı ile beyaza bürünen kentlerde vatandaşlar soğuk havaya karşı uyarıldı. Ayrıca kaldırım ve yollarda buzlanma riski de var. Bu sebeple vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BAHAR ORTASINDA KAR YAĞIŞLI SÜRPRİZİ

Erzurum'da Bahar ortasında kar yağışı sürprizi vatandaşları heyecanlandırdı. Çankaya ilçesi beyaza bürünürken Değirmenlidere mevkiinde de Sarıçam ormanları karla kaplandı.

Yine Kars'ta da dün akşamdan bu yana kar yağışı aralıklı olarak devam ediyor. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı Kent merkezine beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabah işe gitmek için evden çıktıklarında neye uğradıklarını şaşırırken araçlarda biriken karları temizledi. Kars'ta Sarıkamış ilçesinde kar yağışı 180 santimetreye kadar ulaştı özellikle kayak merkezinde vatandaşlar karın tadını çıkardı.

Yine Ardahan'da da kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Kent merkezleri aralıklı olarak devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde ise yoğun bir şekilde etkili oluyor. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde rüzgarın da etkisiyle zaman zaman kar yağışı Tipiye dönüşüyor.