Fatih Altaylı'nın cezası belli oldu

Fatih Altaylı'ya yurt dışı yasağı.

Fatih Altaylı'nın cezası belli oldu

AKP'nin Filistin mitingi sonrası yaşanan 'hilafet bayrağı kavgası'na dair paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı için karar verildi. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Altaylı, adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı savcılıktaki ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

PROF. DR. ŞENGÖR DESTEK VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylının bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi. Altaylı'yla birlikte Prof. Dr. Celal Şengör de destek olmak için savcılığa geldi.

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik Altaylı'nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

İKİ AYRI SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan da resen ayrı bir soruşturma açılmıştı.