İstanbullulara kötü haber: Kar yok

Kar bekleyen İstanbul için kötü haber geldi. Meteoroloji uzmanları açıkladı. İstanbul'a kar yok.

İstanbullulara kötü haber: Kar yok

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni değerlendirmelerde yurdun büyük bölümü için kar yağışı uyarısı gelmişti. Türkiye'nin En kalabalık kenti olan İstanbul ise bu kış kar yağışına adeta Hasret kaldı. Mega kent İstanbul'da yaşayan vatandaşlar da geçtiğimiz yıl yaşanan su sıkıntısını bir kez daha yaşamamak için kar yağışı haberi bekliyordu. Ancak meteoroloji uzmanlarından İstanbul için kötü haber geldi.

Kar yağışı bekleyen İstanbullular için kötü haber verildi. Geçtiğimiz yazı oldukça sıcak ve kurak geçiren, aynı zamanda kış aylarında da yağışlara adeta Hasret Kalan İstanbul Mart ayındaki soğuk hava dalgasından nasibini almak istiyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü mart ayı için birçok ile uyarı yaptı. Ancak İstanbul içinde kötü haber verildi. Peki İstanbul'a kar yağışı var mı? İstanbul'a kar yağacak mı?

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul için kar yağışı haberleri yakından takip ediliyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu bugün yayınladı. Özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgeleri için kar yağışı uyarısı yapıldı. Ancak İstanbul içinde kötü haber var. Meteoroloji uzmanlara, İstanbul için ufukta bir kar Görünmediğini duyurdu. Yani İstanbulluların Kar beklentileri suya düştü. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da bir sonraki kışa kadar kar yağışı olmayacak.

YAZ AYLARI İÇİN YİNE KURAKLIK ENDİŞESİ VAR

Geçtiğimiz yer İstanbul kar yağışına hasret kalmış yaz aylarında da ne yazık ki Yağmur yağmamıştı. Bu yılda İstanbullular yağmayan kar nedeniyle Yaz ayları için Tedirgin olmaya başladı. Meteoroloji uzmanlarına göre İstanbul'da Mart ve Nisan ayları yağışlı geçecek. Bu sebeple de barajlardaki doluluk oranlarının hızla artması bekleniyor.