Tırı durdurmasalar hepsini bize yedireceklerdi! Kilolarca at ve eşek eti çıktı

Jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir tırda kilolarca at ve eşek eti bulundu. Tır yakalanmasaydı bu etleri sucuk yapıp insanlara yedireceklerdi. Yakalanan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken etlerin İstanbul’a götürüldüğü ortaya çıktı.

Tırı durdurmasalar hepsini bize yedireceklerdi! Kilolarca at ve eşek eti çıktı

Sakarya’da Jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir tırda tam 700 kilogram at ve eşek eti yakalandı. İstanbul’a götürüleceği ihbarı alınan at ve eşek etlerini taşıyan tır, Hendek ilçesinde bir dinlenme tesisinde durduruldu. Tırdaki etlerin İstanbul’a sucuk yapılmak üzere götürüldüğü ortaya çıktı. Yakalanan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

ADANA’DA KESİMİ YAPILMIŞ

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ramazan ayından önce Adana’da kesimi yapılan ve kara yoluyla İstanbul2a götürüleceği bilgisini aldığı at ve eşek etlerini taşıyan tırı takibe aldı. Etleri taşıtan tır, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki bir dinlenme tesisinde durduruldu. Ekiplerin araçta yaptığı aramada tam 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken şüphelilerden 20 yaşındaki C.D.’nin ifadesi doğrultusunda tıra yüklenen at ve eşek etlerinin sucun yapılmak üzere İstanbul’a götürüldüğü ve sucuk yapılan etlerin Düzce’ye getirilerek piyasaya sürüleceği tespit edildi.

ETLER İMHA EDİLDİ

Şüphelilerden C.D.’nin daha önce de ‘Evcil hayvanı kasten öldürmekten’ suç kaydı olduğu öğrenilirken piyasaya sürülmeden ele geçirilen etlerin ise İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin incelenmesi sonucunda ‘tek tırnaklı hayvan eti’ olduğu tespit edildi. Ele geçirilen 700 kilogram et imha edildi.

tiri-durdurmasalar-hepsini-bize-yedireceklerdi-kilolarca-at-ve-esek-eti-cikti.jpg

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardından bir açıklamada bulunan İl Jandarma Komutanlığı, 'Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi önem taşımaktadır.' denildi.