Burnundan 150 canlı böcek çıkan adam doktorları bile şaşkına çevirdi

Tıptaki bazı vakalar zaman zaman doktorları bile şaşkına çevirebiliyor. Bu vaka da onlardan biri. Burun kanaması şikayetiyle doktora giden adamın burnunda adeta bir canlı yuvası olduğu tespit edildi. Görenler gözlerine inanamadı.

Burnundan 150 canlı böcek çıkan adam doktorları bile şaşkına çevirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde yaşanan bu olay doktorları bile şaşırttı. Görenlerin inanamadığı bu vaka son günlerde sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında. Burun kanaması şikayetiyle doktora giden şahsın sinüslerinde hareket eden bir şeyler görüldü. Yapılan tetkikler sonucunda şok eden bir sonuçla karşılaşıldı. Adamın burnunda adeta bir canlı yuvası olduğu tespit edildi. Şahsın burnundan ve sinüslerinden larva aşamasındaki tam 150 canlı böcek çıkarıldı.

YÜZÜ VE DUDAKLARI ŞİŞİNCE DOKTORA GİTTİ

ABD’nin Florida eyaletinde sürekli burun kanaması şikayeti yaşayan bir kişi yüzünde ve dudakları şişince doktora gitti. Ekim ayından bu yana kendisini kötü hissettiği belirtilen adamın Şubat ayında yüzü ve dudakları şişti. Bunun üzerine hastaneye başvuran şahıs muayene edildi. Sabah’ta yer alan habere göre, adamın sürekli burun kanaması şikayeti olduğu ve sürekli burnunun kanadığını söylediği belirtildi. Şahsın muayenesi esnasında burnunda hareket eden bir şeyler olduğu tespit edildi.

burnundan-150-canli-bocek-cikan-adam-doktorlari-bile-sakina-cevirdi.jpg

DÜZİNELERCE BÖCEK TESPİT EDİLDİ

Vakayla ilgili konuşan Dr. David Carlson, hastanın burnunu bir kamera ile incelediklerini ve burnun iç kısmından ve sinüs boşluğundan beslenen ve iltihaplanmasına yol açan doku ve dışkı döken düzinelerce böcek tespit edildiğini anlattı. Bu böcekler hakkında bilgi veren Dr. Carlson, boyut açısından farklılıklar olduğunu ancak daha büyük olanların serçe parmağının ucu kadar büyüklükte olduğunu söyledi. Hastanın burnunun içinde etrafta dolaşan ve beslenecek yerler arayan bazı larvalar olduğunu söyleyen Dr. Carlson, bazılarının ise dokuya yerleştiğini belirtti. Kafatası tabanının tam karşısında olan bu böceklerle ilgili konuşan Dr. Carlson, beynin tam altında olduklarını eğer beyne geçmiş olsalar hastayı öldürebileceğini ekledi. Böceklerin çıkarılması için farklı cihazlar kullanıldığı da açıklamada yer aldı. Balık tuttuğunu ve balık tuttuktan sonra genellikle ellerini nehirde yıkadığını anlatan adam, bu sebeple artık yaşam tarzını değiştirmesi gerektiğini biliyor. Dr. Carlson ise kulak burun boğaz uzmanı olarak uzun kariyeri boyunca ABD’de daha önce böyle bir vakanın belgelendiğini görmediğini söyledi.

burnundan-150-canli-bocek-cikan-adam-doktorlari-bile-sakina-cevirdi-001.jpg