Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ziyareti hakkında konuştu! Dikkat çeken Sisi detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aradan geçen 12 yılın ardından dün Mısır’a ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyareti dünya basınında geniş yankı buldu. Erdoğan’dan ziyaretin detaylarıyla ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ziyareti hakkında konuştu! Dikkat çeken Sisi detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Mısır’a ziyaretin perde arkasını da anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’a ziyaretin Sisi’nin ısrarlı daveti üzerine gerçekleştiğini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

12 YIL SONRA MISIR’A ZİYARET

Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’a yaptığı ziyaretin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır’a gerçekleştirilen ziyaretin perde arkasını da anlattı. Mısır’a ziyaretin Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin ısrarlı davetiyle gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, Sisi’nin de Nisan veya Mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

cumhurbaskani-erdogan-misir-ziyareti-hakkinda-konustu-dikkat-ceken-sisi-detayi.jpg

SİSİ’DEN ISRARLI DAVET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl sonra Mısır’a yaptığı ziyaretin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ısrarı sonrası gerçekleştiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Mısır’ın 12 yıldan bu yana irtibatlarının kesildiğini hatırlattı ve ‘Türkiye ve Mısır bölgenin iki önemli ülkesidir. 12 yıldan bu yana irtibatlarımız kesilmişti. Dünya Kupasında Sayın Katar Emiri Şeyh Temim’in devreye girmesiyle orada bir araya geldik ve normalleşme sürecini başlatmış olduk. Mısır’a bu ziyaretimiz Sayın Sisi’nin çok ısrarlı davetiyle gerçekleşti. Ben de kendilerine Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızın gerçekleştirilmesini, bu adımın atılmasını teklif ettim. Kendileri de bunu kabul ettiler. Büyük ihtimalle Sayın Sisi Nisan veya Mayıs’ta Ankara’ya gelerek iade-i ziyareti gerçekleştirmiş olacak.’ ifadelerine yer verdi.

cumhurbaskani-erdogan-misir-ziyareti-hakkinda-konustu-dikkat-ceken-sisi-detayi-001.jpg