Endonezya'da bir uçuş sırasında pilotlar yarım saat uyuyakaldı

Endonezya'da bir Hava Yolları'na ait yolcu uçağının uçuşu sırasında pilot ve yardımcı pilotun aynı anda uyuya kaldı ortaya çıktı. İddiaya göre uçak bu sırada dakikalarca rotasından satarak ilerledi.

Endonezya'da bir uçuş sırasında pilotlar yarım saat uyuyakaldı

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bir ülkede Batik Air Hava Yollarına ait bir yolcu uçağının pilotları uçuş sırasında yaklaşık 29 dakika uyuyakaldı. Bu sebeple Fıratlar hakkında soruşturma başlatıldı.

DAKİKALARCA ROTASINDAN SAPARAK İLERLEDİ

Endonezya'nın devlet haber ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre 25 Ocak tarihinde meydana gelen olay Kendari-Cakarta seferi seferini yapan uçakta yaşandı. Uçakta hem pilot hem de yardımcı pilot 28 dakika boyunca uyuyakaldı. Bu sebeple uçak dakikalarda rotasından saparak ilerledi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi (KNKT) tarafından hazırlanan ön raporda, uçuş sırasında sapmadan dolayı 153 mürettebat ve yolcunun yaralanmadığı ve uçakta hasar meydana gelmediği ifade edildi. Uçuşun 2 saat 35 dakika sürdüğü belirtilen raporda Başarılı bir şekilde inişinde gerçekleştiği ifade edildi. Ayrıca raporda 2 pilotun günün erken saatlerinde Kaptan pilota yeterince dinlenmediğini bildirdiği de yer aldı.

KULEYE DE YANLIŞ BİLGİ VERDİLER

Kule ve uçak arasında kurulan son iletişimden yaklaşık 28 dakika sonra Kaptan pilot uyanarak uçağın doğru rotada olmadığını fark etti. Hemen yardımcı pilotu Uyandıran Kaptan pilot kuleye de yanıt verdi. Raporda pilotların isimleri yer almazken katran pilotun 32 yaşında 2 pilotun ise 28 yaşında olduğu ifade edildi.

Kule ile kurduğu iletişimde uyuyakaldığını saklayan Kaptan pilot, Radyo iletişim problemi yaşandığını iddia etti. Ayrıca raporda 2 pilotun 1 aylık ikizleri öldürüyor ve bu sebeplerden eşinin bebeklere bakmasına yardımcı olduğu için uykusuz kaldığı da ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.