Fas’ta hükümet kuraklıkla başa çıkmak için harekete geçti

Fas’ta bu kış aylarında yağışların az olması ve sıcaklıkların giderek artması nedeniyle hükümet harekete geçti. Kuraklıkla mücadele edebilmek adına bu yıl hamamlar haftada 3 gün zorunlu olarak kapatılacak.

Fas’ta hükümet kuraklıkla başa çıkmak için harekete geçti

Fas yaşamında Yüzyıllardır halka açık hamamlar adeta bir gelenek gibiydi. Fakat son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle Fas hükümeti harekete geçti. Kış aylarında yağışların az olması ve sıcaklıklarında giderek artması nedeniyle yetkililer yeni bir karar aldı. Kuzey Afrika ülkesinin tüm şehirlerinde Su tasarrufunu sağlamak amacıyla bu yıl hamamlar haftanın 3 günü zorunlu olarak kapatılacak.

Alınan bilgiye göre bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla ülkede yağışlarınız olması ve sıcaklıkların da giderek artması kuraklığa sebep oldu. Çiftçiler ve belediyeler kuraklık endişesi yaşamaya başladı. İklim değişikliği ve kuraklıkla başa çıkmak için yeni önlemler alınıyor.

Kuzey Afrika ülkesinde hükümet devreye girerek başta araba yıkama yerleri ve hamamlar olmak üzere bazı işletmelere kısıtlama kararı aldı. Ancak hamam müdavimleri ve politikacıların da aralarında bulunduğu bazı kişiler hükümetin Öncelikle lüks otellerde havuzlarda ve kaplıcalarda önlem alması gerektiğini savundu.