Her haneye 1000 TL'lik Ramazan Yardımı! TC vatandaşları alacak

Ramazan ayı itibarı ile vatandaşlara nakit yardım ödemesi müjdesi geldi. 1000 TL Ek ödeme, TC vatandaşları için yatacak.

Her haneye 1000 TL'lik Ramazan Yardımı! TC vatandaşları alacak

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı, yaklaşan ramazan bayramı ve ramazan ayı öncesi düğmeye bastığı. Mart ayının ortalarında vatandaşlara ek ödeme yapılacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler için yeni sosyal yardımlar devreye alındı. Hem devlet tarafından hem de belediyeler tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların ramazan ayını daha iyi geçirebilmesi amacıyla birçok yeni sosyal yardım ödemesi yatıyor. Aile bakanlığı aile destek ödemesi ile vatandaşa destek verirken belediyelerde 1000 TL’lik özel destek ödemesi tanımladı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan T.C. vatandaşları ramazan bayramı ve ramazan ayı öncesi başvurularını yapabilir.

AİLE BAKANLIĞI 1900 TL YARDIM YAPIYOR

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere Türkiye aile destek programı kapsamında aile destek paketi yardımı veriliyor. Aile yardımı ödemeleri en az 850 TL en fazla 1250 TL olarak ödenirken aynı zamanda çocuk destek bileşeni de ekleniyor. Aile Bakanlığı’nın verdiği toplama aile yardımı ödemesi 1900 TL’ye yükseliyor. Aile Bakanlığı’nın bu yardım ödemesi her ayın 15'i ile 31’i arası T.C kimlik numarası son hanesine göre hesaplara geçiyor.

BELEDİYELERDEN DE 1000 TL'LİK DESTEK ÖDEMESİ

Aile bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlara ek olarak birçok belediye de ramazan ayı için dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım fırsatı sunmaya başladı. Muğla büyükşehir belediyesi tarafından yapılan son duyuruya göre ramazan ayına özel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL’lik ek destek sağlanacak. Muğla büyükşehir belediyesi söz konusu sosyal yardımla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.

Muğla büyükşehir belediyesi tarafından sağlanacak olan sosyal yardım ödemesinden yararlanmak isteyenlerin belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Ödemeler sadece dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler için yapılıyor gerekli incelemelerin tamamlanması sonrasında hesaplara aktarılıyor.