Ramazan ayı boyunca çalışma saatleri kısaltıldı

Milyonlarca Müslümanın oruç ibadetini yerine getirdiği on bir ayın sultanı Ramazan ayı idrak edilirken çalışma saatleri ile ilgili verilen bir karar Ramazan ayı boyunca oruç tutan ve tutmayan herkesi kapsayacak.

Ramazan ayı boyunca çalışma saatleri kısaltıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ramazan ayı boyunca mesai saatlerinde 2 saat kısaltılmaya gidildi. Oruç tutan ve tutmayan herkesi kapsayacak olan bu karar İnsan Kaynakları ve Emirlikleştirme Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu karar kapsamında Ramazan ayı boyunca çalışanlar için mesai saatleri 2 saat kısaltıldı. İşte tüm detaylar…

RAMAZAN’DA MESAİ SAATLERİ 2 SAAT KISALTILDI

Oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek Ramazan ayı idrak ediliyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Ramazan ayı dolayısıyla çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenlemeler yaptı. İnsan Kaynakları ve Emirlekleştirme Bakanlığı, Ramazan’da geçerli olacak yeni kararı açıkladı. Bu karar kapsamında özel sektör çalışanlarının mesai saatleri günde 2 saat kısaltılacak.

ORUÇ TUTAN VE TUTMAYAN TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN GEÇERLİ

Ramazan ayında yapılan yeni düzenleme kapsamında çalışanların mesai saatleri günde 2 saat azaltılıyor. Eski çalışma saati ile devam etmek isteyenler ise fazla mesai yapmış sayılacak ve ekstra tazminat hakkına sahip olacak. Şirketler ise Ramazan ayına özel olarak günlük çalışma saatleri dahilinde ve yapılan işin niteliğine bağlı olarak esnek çalışma veya uzaktan çalışma gibi seçenekleri de çalışanlarına sunacak. Yeni düzenleme oruç tutan ve tutmayan herkesi kapsayacak. Tüm çalışanların Ramazan ayında manevi faaliyetlere ve kültürel uygulamalara daha rahat olarak katılımlarını sağlamak amacıyla böyle bir karar alındı. Ayrıca Ramazan ayı boyunca tüm bakanlık ve devlet kurumları da Pazartesi gününden Perşembe gününe 09.00-14.30 saatleri arasında çalışacak. Cuma günleri ise mesai saatleri 09.00-12.00 olacak.