Öğretmen ataması için gözler Kabine’de

Nisan ayı Kabine toplantısı için geri sayım sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısının gündemi de epey bir yoğun. Toplantıda öğretmen atamasının da görüşülmesi bekleniyor.

Öğretmen ataması için gözler Kabine’de

Milyonların gözü ve kulağı bugünkü Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan Kabine toplantısında yurt içi ve yurt dışı çok önemli konular ele alınacak. Öğretmen atamaları ile ilgili de heyecanlı bekleyiş sürüyor. Atama bekleyen öğretmenlerin gözü ve kulağı bu kritik toplantıya çevrildi. Onlarca öğretmenin gözü Kabine’den çıkacak atama haberinde. Gözler toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

KABİNE TOPLANTISI ÖĞRETMEN ATAMALARI GÜNDEMİ

Ramazan Bayramı’nın ardından Nisan ayı Kabine toplantısının tarihi merakla araştırılmaya başlanmıştı. Kabine toplantısı 16 Nisan 2024 Salı (bugün) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Onlarca öğretmenin beklediği atama haberi ile ilgili de gözler Kabine’ye çevrildi. Bugünkü Kabine toplantısında yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor.

ogretmen-atamasi-icin-gozler-kabine-de.jpg

KABİNE’NİN GÜNDEMİ YOĞUN

Bugünkü Kabine toplantısında gündem oldukça yoğun. Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler önemle takip edilirken İran’ın İsrail adımının ardından bölgede giderek yükselen tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiği ile ilgili değerlendirmeler de yapılacak. Ayrıca toplantıda, bölgedeki son durumun Türkiye’ye yönelik güvenlik tehditleri üzerinde de durulacak. Kabine’nin ana gündem maddelerinden biri de Gazze’de atılacak adımlar olacak. Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımın kesintisiz ulaştırılması için atılacak adımlar da bu toplantıda konuşulacak. Terörle mücadele, ekonomi programındaki son durum, Gazze’de atılacak adımlar ve öğretmen atamalarının ana gündem maddesi olacağı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklamalarda bulunması bekleniyor.