4A, 4B ve 4C'lilerin Paraları Faiziyle Birlikte İade Ediliyor! SGK Son Dakika Açıkladı

SGK Son Dakika duyurdu. 4A, 4B ve 4c'lilere para iadesi yapılacak. Ödenen primler faiziyle birlikte geri veriliyor.

4A, 4B ve 4C'lilerin Paraları Faiziyle Birlikte İade Ediliyor! SGK Son Dakika Açıkladı

4A 4B 4C’li olarak çalışan ve uzun yıllar boyunca prim ödeyen birçok vatandaş emeklilik hakkına sahip olabilse de bu Hakkı elde edemeyenlerde bulunuyor. Emeklilik şartlarının bir ya da birden fazlasını yerine getiremeyenlere ne yazık ki emekli maaşı bağlanamıyor. Özellikle emeklilik yaşı gelmiş olmasına rağmen prim ödeme gün sayısını tamamlayamayanlar emeklilik hakkını kaybediyor. Bu durumda olan vatandaşlara SGK'dan prim iadesi Hakkı sağlanıyor. Bir süredir de prim iadesi gündeme gelmeye devam ediyor. Peki kimler SGK'dan primi iadesi alabilir? SGK primi iadesi alma şartları neler? Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika açıklaması yaparak prim iadesi ile ilgili detayları yayınladı.

Emekli olma yolunda birçok kişinin merak ettiği konulardan biri SGK prim iadeleridir. Özellikle belirli şartları karşılayamayanlar için prim iadesi alma imkanı bulunmaktadır. İşte SGK'dan prim iadesi almanın detayları belli oldu.

KİMLER SGK PRİM İADESİ ALABİLİR?

SGK prim iadesi, belirli koşulları karşılayan kişilere yöneliktir. Bu koşullar genellikle işten ayrılma, işyerini kapatma veya devretme durumlarıdır. Ayrıca, yaşlılık veya malullük aylığı bağlanma şartlarını karşılayamayanlar da bu iadeyi talep edebilir. Kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşını doldurmuş olmak ve emekli olma koşullarını karşılayamamak gibi şartlar aranır.

4a-4b-ve-4clilerin-paralari-faiziyle-birlikte-iade-ediliyor-sgk-son-dakika-acikladi-1.jpg

VEFAT EDEN KİŞİNİN YAKINLARI İADE ALABİLİR Mİ?

Evet, vefat eden bir kişinin yakınları, ödenen primlerin iadesini talep edebilir. Bu durumda, ödemeler genellikle yasal mirasçılara yapılır.

PRİM İADESİ İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Prim iadesi için SGK'ya direkt başvuruda bulunabilir veya e-Devlet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, posta yoluyla da başvuru yapmanız mümkündür.

PRİM İADESİNDE FAİZ UYGULAMASI

2008 yılından sonra sigorta başlangıcı olanlar için, iade edilen primler güncel katsayılarla hesaplanır ve faiz uygulanabilir. Ancak, 2008 öncesinde başlayan sigortalılıklar için böyle bir faiz uygulaması yoktur.

SGK prim iadesi, özellikle emeklilik şartlarını karşılayamayanlar için önemli bir mali destek sağlayabilir. Bu süreçle ilgili detaylı bilgi ve güncellemeler için SGK'nın resmi web sitesini ziyaret etmek yararlı olacaktır.

4a-4b-ve-4clilerin-paralari-faiziyle-birlikte-iade-ediliyor-sgk-son-dakika-acikladi-2.jpg

SGK SON DAKİKA AÇIKLADI

SGK'dan prim iadesi almak isteyenler yazılı bir dilekçe ile il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir. Aynı zamanda prim iadesinin yanında birçok farklı Hakkınızda bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilik yaşı gelmesine rağmen emekli olamayanlara ve çalışanlara sunulan diğer hakları öğrenmek için bir sosyal güvenlik uzmanından destek alabilir ya da doğrudan SGK il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz