Emekliye 5000 TL İLAVE ZAM! Gece Yarısı Müjdelendi

Emekliye 5000 TL ilave zam sürprizi geldi. Temmuz ayı en düşük emekli maaşı zammı netleşti. 4A, 4B ve 4C emeklisinin tamamına yeni ek zam haberimizde…

Emekliye 5000 TL İLAVE ZAM! Gece Yarısı Müjdelendi

5000 TL İLAVE ZAM! Gece Yarısı Emekliye Müjdelendi!

Emekli temmuz zammı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 2024 yılında emekli maaşlarına 2. Zam temmuzda yapılacak. Hem kök maaş artışı hem de en düşük emekli maaşı zammı bekleniyor. Emekliye 2 sürpriz bir arada gelirken SGK uzmanları yavaş yavaş zam tahminlerini açıklamaya başladı. Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi belli olsa da emekli maaşlarına yapılacak tahmini artış netleşti. Peki emekli temmuz zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 10.000 TL maaş alan emekliye 5.000 TL ilave zam müjdesi son dakika duyuruldu.

5000-tl-ilave-zam-gece-yarisi-emekliye-mujdelendi-1.jpg

Türkiye'de sayıları 17 milyona yaklaşan emekli vatandaş 2024 yılının ilk maaş zammını Ocak ayında almıştı. Ocakta tüm emeklilere yüzde 49.25 oranında artış yapıldı. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseltildi. Emekliler şimdi gözünü Temmuz zammına çevirdi. Çünkü Temmuz ayında 6 aylık enflasyon ve refah Payı doğrultusunda emekli maaşlarına bir artış daha yapılacak. Üstelik emekliye çifte zam bombası da patlayabilir. Yani hem kök maaş zammı hem de en düşük emekli maaşı zammı gelebilir. SGK uzmanları yavaş yavaş emekli maaş zammı konusunda tahminlerini yayınlamaya başladı. 3 aylık enflasyon üzerinden yapılan hesaplamalarla emekli temmuz zammı haberimizde…

5000-tl-ilave-zam-gece-yarisi-emekliye-mujdelendi-2.jpg

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi gözünü Temmuz ayına çevirdi. Seçim öncesi beklenen zam müjdesi gelmeyince emekliler Temmuz ayında maaş zammı bekliyor. Emekli temmuz zammı için geri sayım devam ederken 3 aylık enflasyon verisi netleşti. Tahminlere göre ise 6 aylık enflasyon yüzde 24 olarak gerçekleşecek. Buna ek olarak refah Payı zammı uygulanması da gündemde. Emekliye Temmuz ayında beklenen en az zam %30 oldu. Bu oran doğrudan emekli kök maaş zammı olarak eklenecek.

5000-tl-ilave-zam-gece-yarisi-emekliye-mujdelendi-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 5.000 TL İLAVE ZAM

SSK ve bağ-kur emeklileri için diğer bir müjde ise en düşük emekli maaşı zammı olacak. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına beklenen zam miktarı 5000 TL oldu. Ocak 2024 itibariyle 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının temmuzda yapılacak ilave zam ile 15.000 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor.

5000-tl-ilave-zam-gece-yarisi-emekliye-mujdelendi-4.jpg

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Peki emekliye ilave zam ne zaman belli olacak? Emekli maaşlarına her 6 ayda bir zam yapılıyor. Yeni zam Temmuz ayında maaşlara eklenecek. Kesin ve net rakamların belli olması için 6 aylık enflasyon verisinin açıklanması gerekiyor. Şu ana kadar 3 aylık veri belli oldu. Nisan Mayıs ve Haziran ayı verilerinin de açıklanması ile birlikte emekliye yapılacak temmuz zammı net olarak belli olmuş olacak.