ARA ZAM YOK! Asgari Ücretli ve Emekliye Soğuk Duş Etkisi Yapacak Açıklama

Asgari ücrete ara zam yok, emekli maaşlarına enflasyon farkı yansıtılacak. Ama maaş zammı Temmuz ayında olacak.

ARA ZAM YOK! Asgari Ücretli ve Emekliye Soğuk Duş Etkisi Yapacak Açıklama

ARA ZAM YOK! Asgari Ücretli ve Emekliye Soğuk Duş Etkisi Yapacak Açıklama!

Asgari ücretli ve emekli için Soğuk duş etkisi yaratacak açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bir süredir emekliler ve asgari ücretliler Temmuz ayından önce ilave zam beklentisi içindeydi. Ekonomik koşullar için de geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten asgari ücretliler ara zam yapılmasını talep ederken özellikle en düşük emekli maaşı alanlarda aynı şekilde hükümetten yeni bir talepte bulunmuştu. Ancak hem çalışanları hem de emeklileri hayal kırıklığına uğratacak açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından az önce yapıldı. Asgari ücrete ara zam yok emekli maaşlarına zam ise Temmuz ayına kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını, emekli maaşlarına ise enflasyon farkının yansıtılacağını açıkladı. Emekliler bu açıklama ile büyük bir şok yaşadı. Özellikle de asgari ücretli çalışanlar ara zam beklentisi ile büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Peki Emekliye ne kadar zam yapılacak? Asgari ücrete ara zam ihtimali ortaya çıkar mı? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son dakika açıklamaları…

ara-zam-yok-asgari-ucretli-ve-emekliye-soguk-dus-etkisi-yapacak-aciklama-1.jpg

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARINA DAİR NET AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışanın beklediği zam haberleri hakkında son bilgileri paylaştı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve emeklilere enflasyon farkının Temmuz ayında maaşlarına ekleneceğini belirtti.

ara-zam-yok-asgari-ucretli-ve-emekliye-soguk-dus-etkisi-yapacak-aciklama-2.jpg

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN SICAK GELİŞME

Asgari Ücret: "Asgari ücrete ara zam yapılması şu anda gündemimizde yok. Önceden alınan kararlar doğrultusunda hareket ediyoruz," diyen Işıkhan, asgari ücretle ilgili herhangi bir değişikliğin olmayacağını vurguladı.

Emekli Maaşları: Emeklilerin Temmuz ayında alacakları maaşlara enflasyon farkının yansıtılacağını ifade eden Bakan, emekli aylıklarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

ara-zam-yok-asgari-ucretli-ve-emekliye-soguk-dus-etkisi-yapacak-aciklama-3.jpg

EK GELİŞMELER DE YOLDA

Bakan Işıkhan ayrıca, "Emekliler yılı" kapsamında gerçekleştirilecek olan düzenlemelerden de bahsetti. Özel sektör kuruluşları ve çeşitli bakanlıklarla işbirliği içinde olduklarını belirten Işıkhan, emeklilerin sosyal ve ekonomik refahını artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Bakanlığın, emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmek için geliştirdiği stratejiler ve politikalar, yakın zamanda kamuoyu ile daha detaylı bir şekilde paylaşılacak. Bu süreçte, emeklilerin ve asgari ücretlilerin maaşlarında beklenen büyük bir değişiklik olmaması bekleniyor.