Kış GERİ DÖNDÜ! 3 gün sonra soğuk hava başlıyor! Montları geri çıkarın

Kara kış geri dönüyor. Yaz geldi derken dondurucu soğuklar başlayacak. Meteoroloji uzmanı 3 gün sonrası için uyardı.

Kış GERİ DÖNDÜ! 3 gün sonra soğuk hava başlıyor! Montları geri çıkarın

Son günlerde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkların görüldüğü Türkiye'de hava sıcaklıkları düşüyor. Neredeyse yaz sıcaklığına eşdeğer sıcaklıklar son dönemde başka Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olmuştu. Nisan ayında hava sıcaklıklarının çok yüksek seyretmesi yaz ayları için de endişeyi beraberinde getirdi. Ancak meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Yaz sıcaklıkları yeriniz soğuk ve yağışlı havaya bırakıyor. Başka Marmara olmak üzere yurdun büyük bölgesinde adeta kış geri dönecek. Sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek ve aynı zamanda yağışlar başlayacak.

Yaz sıcaklarına veda zamanı! Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ülke genelinde beklenen soğuk hava dalgasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Mont ve eldivenler hazır olsun, sıcaklıklar düşüyor!

ANİDEN DEĞİŞEN HAVA KOŞULLARI

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklar, yerini kış soğuklarına bırakmaya hazırlanıyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceğini bildirdi.

BÖLGELER BAZINDA BEKLENEN DEĞİŞİM

Prof. Dr. Şen'e göre, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, önemli ölçüde sıcaklık düşüşleri yaşayacak. Perşembe günü başlayacak yağışlarla birlikte sıcaklıkların 8-9 derece civarına kadar düşmesi öngörülüyor.

HAZIRLIKLI OLUN

Yazlık kıyafetler yerini kışlık kıyafetlere bırakırken, vatandaşların ani sıcaklık değişikliklerine karşı hazırlıklı olmaları ve soğuk hava koşullarına uygun giysiler tercih etmeleri öneriliyor. Perşembe gününden itibaren etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havaya dikkat!

YAĞIŞ VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da özellikle Marmara bölgesi için yeni bir uyarı yapıldı. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla birlikte Marmara Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Nisan yağmurlarının gecikmeli olarak da olsa başlaması beklenirken Özellikle Bursa Sakarya Kocaeli gibi illerde yağışların kuvvetli olacağı ifade edildi. Vatandaşların yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.