Prim Eksiği Olanlar Dikkat! SGK'dan 1997-1998-2000 Girişi Olanlara 5 Yıl Erken Emeklilik

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatilinin ardından emeklilik ve sosyal güvenlik reformlarını ele alacak. İşte önemli başlıklar...

Prim Eksiği Olanlar Dikkat! SGK'dan 1997-1998-2000 Girişi Olanlara 5 Yıl Erken Emeklilik

Prim Eksiği Olanlar Dikkat! SGK'dan 1997-1998-2000 Girişi Olanlara 5 Yıl Erken Emeklilik!

TBMM 16 Şubat tarihinde tatilden dönüyor ve yeniden çalışmaya başlıyor. Meclis yeni yoğun bir gündemle çalışmaya başlayacak. En önemli gündemler arasında ise büyük emeklilik reformu yer alıyor. Yeni emeklilik reformu milyonlarca kişiye erken emeklilik hakkı getirecek. Özellikle prim eksiği olanlar, ev hanımları, Ağır engelli çocuğu bulunan anneler yeni düzenlemelerle birlikte erken emeklilik hakkına sahip olacak. SGK girişi 2000 ve sonrası olanlar için bomba Müjde geldi. Yeni erken emeklilik düzenlemeleri ve TBMM'de görüşülecek torba yasa maddeleri haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl genel seçimler önce sonrasında önemli bir açıklama yapmıştı. EYT yasasının çıkması sonrası Kıl payı yasayı kaçıranlar için Müjdeli haberi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük emeklilik reformunun başlayacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası yeni düzenlemelerde merak konusu oldu. TBMM'nin 16 Nisan'da çalışmaya başlaması ile birlikte birçok yeni düzenleme gündeme gelecek. Bu düzenlemeler arasında milyonlarca vatandaşa erken emeklilik fırsatları da var. Prim eksiği olanlar, ev hanımları, Ağır engelli çocuğu bulunan anneler, staj ve çıraklık mağdurları emeklilikle buluşma şansını elde edecek. Peki yeni emeklilik ve formu neler? Kimlere 5 yıl erken emeklilik geliyor?

prim-eksigi-olanlar-dikkat-sgkdan-1997-1998-2000-girisi-olanlara-5-yil-erken-emeklilik-1.jpg

REFORMLARIN AYRINTILARI

SSK ve Bağ-Kur Prim Düzenlemesi: SSK ile Bağ-Kur arasındaki prim gün farkını kapatmayı amaçlayan düzenlemeler, daha az prim günü ile erken emeklilik imkanı sunacak.

Kadınlara Yönelik Düzenlemeler: Ev kadınlarına sosyal güvenlik sağlanması ve annelere yıpranma payı gibi destekler öne çıkacak. Kadınların iş hayatında kalmasını ve emeklilik haklarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

prim-eksigi-olanlar-dikkat-sgkdan-1997-1998-2000-girisi-olanlara-5-yil-erken-emeklilik-2.jpg

EMEKLİLİKTE ERKEN FIRSATLAR

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Düzenlemesi: Küçük esnaflar için Bağ-Kur prim günlerinin 7200 güne indirilmesi, emeklilik için gereken süreyi kısaltacak. Bu düzenleme, özellikle 1 milyona yakın küçük esnafı ilgilendiriyor.

Ev Kadınlarına Destek: Yeni düzenleme ile ev kadınları, isteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasından yararlanacak. Bu destek, ev kadınlarının sosyal güvenlik sistemine dahil olmalarını teşvik edecek.

prim-eksigi-olanlar-dikkat-sgkdan-1997-1998-2000-girisi-olanlara-5-yil-erken-emeklilik-3.jpg

MECLİS GÜNDEMİNDEKİ DİĞER KONULAR

İş Kanunu ve Çalışma Saatleri: İş kanunu ve çalışma saatlerinde yapılacak yenilikler, iş yaşamını daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor. Uzaktan ve esnek çalışma modelleri, modern çalışma düzeninin gerekliliklerine uyum sağlamak için ele alınacak.

Bu dönemde, TBMM'nin özellikle emeklilik ve çalışma yaşamını ilgilendiren reformlarla dolu bir gündemi olacak. Reformlar, ekonomik ve sosyal politikaların yeniden şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayacak.