Dolar'da son durum: 3.85'i geçti

Dolar kurunda sert hareketler gözleniyor bugün. Güne 3.83'lerden başlayan dolar önce 3.81'in altına indi,ardından 3.85'lere kadar süren bir çıkışa imza attı. İşte günün ilk yarısında dolardaki hareketlilikle ilgili detaylar..

Dolar'da son durum: 3.85'i geçti

Dolar bugün piyasa uzmanları şaşırtan anormal hareketler sergiliyor. Sabah 3.83'lerde güne başlayan dolar saniyeler içinde 3.81'in altına inerek şok bir düşüş yaptı.Ardından tekrar toparlanan dolar bir 3.82 civarlarında bir süre yatay hareket ettikten sonra 3.85'lerin üzerine çıkarak tekrar yükselişe geçti. 

 

Yarın Fitch'in Türkiye kararını açıklaması öncesi dünya genelinde Türkiye'nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkeler piyasalarında borsalarda rekor yükselişler olurken, yerel paralarda dolara karşı güçlendi. Bugün ise bu rüzgar tersine dönmüş bir grafik çiziyor dolar hareketleri..

 

DOLAR'DA SON DURUM

Dolar kuru saat 12:00 itibariyle 3.85'in üstüne çıkıp aşağı iniyor. Doların buradaki direnci kırması halinde 3.88'lere doğru ilerleyişini sürdürmesi bekleniyor. Burayı kıramadığı halde tekrar 3.81'lere doğru bir geri çekilme olabileceği belirtiliyor. 

 

Merkez Bankası bugün de haftalık repo ihalesi açmayarak piyasalara doların yükselmesine izin vermeyeceğiz mesajını verdi. Bugünkü hareketlerin daha da sertleşmesi halinde Merkez Bankası'nın nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor. Doların 3.90 seviyelerini aşması halinde Merkez Bankası'nın müdahale edebileceği yönünde bir beklenti var piyasada..

 

Donald Trump'un attığı her adım dolar cephesinde farklı hareketlenmelere yol açıyor. Dün Donald Trump'un ekonomiyi yakından ilgilendiren kararlara imza atması dolar üzerinde etki oluşturmuştu. Amerika'da gelen kar rakamlarının da iyi olması doları dahada güçlendiriyor. Amerika Ekonomisi'nden gelen iyi sinyaller FED'in faiz arttırımını sıklaştıracağı yönünde beklentileri artıyor. Bu durum da doları yükseltirken altın gibi emtiaları da düşürüyor.