Canan Karatay'dan şaşırtan güneş ışığı açıklaması!

Canan Karatay yine bir açıklamasıyla şaşırttı! Doğru bilinen yanlışları ortaya çıkaran Canan Karatay,bugün katıldığı bir televizyon programında ilginç bir iddia ortaya attı. Canan Karatay'dan şaşırtan güneş ışığı açıklaması: Güneş ışığına öğlen çıkmayın tam bir aldatmaca..

Canan Karatay'dan şaşırtan güneş ışığı açıklaması!
Canan Karatay'dan yine ezber bozan,sıradışı bir açıklama geldi. Canan Karatay yazın güneşten uzak durun,güneş ışığı öğlen saatlerinde size zarar verir söylemlerinin aksine,özellikle öğlen saatlerinde güneş ışığına maruz kalmamız gerektiğini söyledi. Canan Karatay'ın şaşırtan güneş ışığı açıklamasına diğer hekimlerin ne diyeceği merak konusu..

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, TV8,5’ta 'Özge Ulusoy ile Hayatın Renkleri' programında yaptığı açıklamalarla yine kafaları karıştırmayı başardı. Yaz aylarında güneşten uzak durulması gerektiğinin tam bir aldatmaca olduğunu ileri süren Canan Karatay, bu söylemin aksine güneş tepedeyken güneşi almak gerektiğini söyledi. 

Yazın hep sabah 10:00'a kadar ve akşam 16:00'dan sonra dışarı çıkın denildiğini ve güneş kremlerinin kullanıldığını bunlarında güneşten almamız gereken vitaminleri almamıza engel olduğunu iddia etti. 

Canan Karatay programda şunları söyledi:

"Senelerce 'koruma sürün' dendiği için güneşten fayda alamıyoruz. Dünyada hava kirliliği çok fazla. 'Saat 10.00’a kadar güneşlenin', 'Saat 17.00’den sonra güneşlenin' denildi. Bütün bunların hepsi aldatmacaydı, kandırmacaydı. Bunlar tehlikeli. Güneş ışığında iki türlü Ultraviyole vardır. Ultraviyole A ve Ultraviyole B. Ultraviyole A kanserojendir. Ultraviyole B'nin bize faydası olabilmesi için (gün ışığı vitaminidir) yazın gölgenizin en kısa olduğu zaman (12.13:00 civarı) vücudun 15-20 dakika alması lazım. Vücudun ihtiyacı budur."