Şapka Nasıl Seçilmelidir?

Şapka her türlü hava şartlarında birçok insanın kullandığı bir aksesuardır. Bazen soğuktan korurken bazen de güneşten koruması için takılabilir. Bazı insanlar sadece bir aksesuar olaraktan tercih edebilirler.

Şapka Nasıl Seçilmelidir?

Birçok insan şapka alırken modelinin güzelliğine ya da rengine hayran kalarak alıyor. Sonra da yüz şekline yakışmayınca bu aksesuar olmaktan çıkıyor ve sadece dolabınızda kalıyor. Böyle olmaması için yüz şeklinize uygun şapka modelleri seçmelisiniz böylece harika bir aksesuara sahip olurken hem de şık görünmeyi başarabilirsiniz. Hem güzel hem de karizmatik görünmeyi isteyenler kendi yüz şekillerine uygun şapka tercih etmeliler. Kendi yüz şeklini iyi tanıyanlar harika seçimler yapacaktır.

Şapka Seçiminde Yüz Hatlarına Dikkat Edilmelidir

Yüz hatları oval olanlar Panama veya fötr şapka modellerini tercih edebilir. Hepimizin bildiği kovboy filmlerindeki şapka modelleri en çokta bu yüz şekline yakışmaktadır. Yuvarlak yüzlüler ise beysbol şapkası tarzındaki şapkaları seçmeliler. Yüksek tepeli veya fötr şapka modellerde yuvarlak yüze sahipler için bir seçenek olacaktır. Kare yüzlüler ise bowler şapka modelini seçebilirler.

Yüz şekline uzunluk verecek yüksek tepeli şapkalarda kusursuz görünmenize yardımcı olacaktır. Kare yüzlüler alnı fazla kapatmayan şapka modellerini seçmeliler. Âmâ eğer kalp şeklinde yüze sahipseniz alnı öne çıkaran modeller seçmelisiniz. Bowler veya melon şapka modelleri tercih edebilirsiniz.