Türk şirketinden Uganda’ya yardım eli

Afrika’nın incisi Uganda’ya Türk şirketinden yardım geldi. Ekvator çizgisi üzerinde bulunan ve açlıkla mücadele eden Uganda için 100 adet küçükbaş kurban kestirildi. Ugandalı yetim ve öksüzler ise minik ellerini Türk askeri için açıp dua etti.

Türk şirketinden Uganda’ya yardım eli

Açlık ve zor şartlar altında hayatını sürdüren Uganda’yayardım eli uzatıldı. Uganda'nın başkenti Kampala'ya 450 kilometre uzaklıktakiSoroti kentinde kesilen kurbanlar bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.


Daha önce Afrin için yardımda bulunan Çiftlink Bank, şimdide Uganlıların yanında. İslam dininde yardımlaşmanın ve dayanışmanın büyük önemtaşıdığını vurgulayan Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç, "Türkiye'den7 bin kilometre uzakta yer alan Uganda da yaşayan Müslüman kardeşlerimizlebuluşmanın sevincini yaşıyoruz. Çiftlik Bank olarak yurt içinde, yurt dışındaihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında yer almaya azami gayret gösteriyoruz.”Açıklamasında bulundu.




Öte yandan açıklamalarda bulunan Çiftlik Bank Kurucu Başkanıve CEO'su Mehmet Aydın, “Etleri ve diğer gıda malzemelerini dağıtmış olmanın vecoğrafyada yaşayan mazlum halkın dualarında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.Buradaki çocuklar askerlerimizin başarısı için dua ediyor" dedi.”


Yardımların bununla sınırlı kalmayacağını açıklayanyetkililer, Afrika için su kuyusunun açılacağını, sağlık ocaklarının inşaedileceğini ve ibadetlerini gerçekleştirilebilmeleri adına ise büyük bir mescityapılacağını açıkladılar.