Okan Buruk’un Fenerbahçe sözleri basın toplantısına damga vurdu

Süper Lig’de sezon sonu yaklaşırken şampiyonluk yarışında da heyecan giderek büyüyor. Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kıran kırana bir rekabet var. Galatasaray, Pendikspor mücadelesinden galibiyetle çıktı.

Okan Buruk’un Fenerbahçe sözleri basın toplantısına damga vurdu

Trendyol Süper Lig’in 33. Haftasının son maçı Galatasaray ile Pendikspor arasında oynandı. Galatasaray, rakibi Pendikspor’u RAMS Park’ta sahasında konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmada galibiyetin sahibi Galatasaray oldu ve sarı kırmızılı ekip 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Buruk, Fenerbahçe rekabetine de değindi ve ‘Fenerbahçe ile gol averajı yarışımız var, kapatmak istiyoruz’ dedi.

GALATASARAY 4 GOLLE KAZANDI

Trendyol Süper Lig’in 33. Haftasında, 21 Nisan 2024 Pazar akşamı saat 19.00’da başlayan Galatasaray-Pendikspor mücadelesinde toplam 5 gol kaydedildi. Galatasaray’da goller 35. dakikada Icardi’den, 40. dakikada Abdülkerim Bardakcı’dan, 76. dakikada Mertens ve dakika 90+6’da Kerem Aktürkoğlu’nun penaltı vuruşundan kaydedildi. Konuk ekip Pendikspor’un tek golünü ise 85. dakikada Alpaslan Öztürk kaydetti. Mücadele Galatasaray’ın 4-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

okan-buruk-un-fenerbahce-sozleri-basin-toplantisina-damga-vurdu.jpg

OKAN BURUK: AVERAJ FARKINI KAPATMAK İSTİYORUZ

Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile aralarındaki rekabete de değindi. Futbolcularının performansını değerlendiren Buruk, Icardi ve Mertens’in takım için önemine vurgu yaptı. Icardi’nin hafta içinde ayağında bir ağrı olduğunu söyleyen Okan Buruk, ‘Ona teşekkür etmek gerekiyor. Galatasaray taraftarının sevgisini hak ediyor. Son 10 dakika çıkarmamın sebebi de belki depar atar bir şey olur, Cuma gününe saklamak istiyoruz. Fenerbahçe ile gol averajı yarışımız var, kapatmak istiyoruz.’ dedi.

okan-buruk-un-fenerbahce-sozleri-basin-toplantisina-damga-vurdu-001.jpg

'TEKRAR ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ’

BU sezon da gelecek sezon da şampiyon olmak istediklerini belirten Buruk, ‘Hep kazanmak için çıkıyoruz. Kazanmak zorundayız. Son 2 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ligdeki çekişmesi, puan ortalaması, rekorları kırdırtıyor. Biz de hep kazanmak zorundayız. İç saha maçlarımız ve kazandıklarımıza bakınca rekorlar geliyor. Hiçbirini düşünerek yapmıyoruz. Sadece maçları kazanmaya çalışıyoruz. Puan durumunda önde olmak istiyoruz. Tekrar şampiyon olmak istiyoruz. Mayıs yaklaştı. Mayıslar bizimdir, kafamızdaki hayalimizdeki oyuncularımızla yaşadığımız şey… Ben de bu takımın başında olduğum için adım geçiyor. Biz Galatasaray olarak başarının içerisindeyiz. Önemli olan tabii ki şampiyonluk.’ ifadelerine yer verdi.