O ilimizde Ramazan ayında vatandaşlara at ve eşek eti yedirmişler

Ramazan ayının son günleri yaşanırken Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazan ayı boyunca ülke genelinde sıkı denetimler gerçekleştirdi. Sakarya’da da ekipler, et üretimi ve satışı yapan işletmeleri inceledi.

O ilimizde Ramazan ayında vatandaşlara at ve eşek eti yedirmişler

Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya’da da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından et üretimi ve satışı yapan işletmeler ve lokantalarda kırmızı et ürünlerinden numuneler alınarak inceleme yapıldı. Yapılan incemeler sonucunda kentte sucuk üretimi yapan bir firmanın üretim yeri ve satış ofisinde ayrıca bir et firmasının satış ofisi ve 4 lokantadan alınan numunelerde eşek ve at eti tespit edildi. Ekipler, at ve eşek eti tespit edilen 2 üretim ve satış firması ile 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uygulandı.

TÜRKİYE GENELİNDE SIKI DENETİMLER

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde denetimlerini sıkılaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin Sakarya’da yaptığı denetimlerde kentte sucuk üretimi yapan bir firmanın üretim yeri ve satış ofisinde, bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantada at ve eşek eti tespit edildi. Alınan numuneler incelendi ve incelemeler kapsamında at ve eşek eti tespit edildiği öğrenildi.

VATANDAŞA AT VE EŞEK ETİ YEDİRMİŞLER

Sakarya2da da denetinler sıkı bir şekilde devam ederken kentte yapılan incelemeler kapsamında 2 üretim ve satış firması ile 4 lokantadan alınan numunelerde at ve eşek eti tespit edildi. Ekipler, 2 üretim ve satış firması ile 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uyguladı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na da konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Mevzuat gereği de tek tırnaklı et ürünleri satan iş yerlerine kapatma veya mühürleme işlemi uygulanmadı.