Otomobilin camından havaya rastgele ateş eden maganda yakalandı

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde otomobilin camından havaya rastgele ateş açan ve bu anları sosyal medya hesabından paylaşan şüphelinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği öğrenildi. Paylaşılan video sosyal medyada infial yaratmıştı.

Otomobilin camından havaya rastgele ateş eden maganda yakalandı

Başakşehir’de otomobilinin camından elindeki silahla havaya rastgele ateş etmeye başlayan ve bu anları sosyal medya hesabında paylaşan şüphelinin o paylaşımına tepki yağmıştı. Trafiği tehlikeye sokan ve elindeki silahla rastgele dışarıya doğru ateş eden şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Adli makamlara sevk edilen şüpheliye 26 bin lira idari para cezası uygulandığı bilgisine yer verildi.

TRAFİK MAGANDASI SİLAHLA HAVAYA RASTGELE ATEŞ AÇTI

Olay, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde trafikte yaşandı. Alınan bilgilere göre bir şüpheli seyir halinde olan otomobilin camından elindeki silahla havaya rastgele ateş açtı. Trafiği tehlikeye sokan ve silahla aracın camından rastgele ateş açan şüphelinin o anları kayda alarak sosyal medya hesabında paylaştığı görüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve infial yaratan bu video sonrası Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Şüphelinin paylaştığı görüntülere yönelik başlatılan çalışma kapsamında görüntülerdeki şahsın kinliği tespit edildi. Görüntülerdeki şüphelinin 18 yaşında olduğu belirlenirken şahıs kısa sürede yakalandı.

otomobilin-camindan-havaya-rastgele-ates-eden-maganda-yakalandi.jpg

26 BİN LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Ekiplerin çalışması sonucunda kimliği tespit edilen M.Ö., yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara teslim edilen M.Ö.’ye ‘Silah kanununa muhalefet’ suçundan 26 bin lira para cezası uygulandı. Araç içinden rastgele havaya ateş açan maganda ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiğini duyurdu ve ‘Araç içinden hedef gözetmeksizin ateş ederek masum insanların hayatını riske atanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Şehir eşkıyalığına özenenleri adalete teslim etmekte kararlıyız.’ notunu ekledi.

otomobilin-camindan-havaya-rastgele-ates-eden-maganda-yakalandi-001.jpg