Alper Gezeravcı uzaya gitti mi? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek, ne kadar kalacak?

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu gerçekleşti mi, Alper Gezeravcı uzaya gitti mi soruları gündemde yer almaya devam ediyor. Dün gece gerçekleşmesi beklenen uzay yolculuğu ertelendi.

Alper Gezeravcı uzaya gitti mi? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek, ne kadar kalacak?

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk astronotu. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı’nın uzaya gidip gitmediği merak edilirken heyecanla beklenen uzay yolculuğu neden ertelendi, ne zaman gerçekleştirilecek hepsi ve daha fazlası araştırılıyor. Ertelenen tarihi fırlatmanın yeni tarihi belli oldu. Peki, Alper Gezeravcı uzaya gitti mi? Alper Gezeravcı ne zaman, saat kaçta uzaya gidecek? Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak? Alper Gezeravcı canlı yayında uzaya ne zaman fırlatılacak? Uzay yolculuğu hangi tarihe, ne zamana ertelendi? İşte detaylar…

UZAY YOLCULUĞU ERTELENDİ

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dün gece uzay yolculuğuna başlayacaktı. Ancak uzay yolculuğunun ertelendiği öğrenildi. Konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Ertelenen fırlatmayla ilgili açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hedeflenen fırlatma zamanının 19 Ocak 2024 saat 00.49 olduğunu duyurdu. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanmasının planlandığını söyleyen Bakan Kacır, ‘Asronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

alper-gezeravci-uzaya-gitti-mi-alper-gezeravci-ne-zaman-uzaya-gidecek-ne-kadar-kalacak.jpg

TARİHİ FIRLATMANIN YENİ TARİHİ BELLİ OLDU

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu. Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Tarihi fırlatma için nefesler tutuldu ve meraklı bekleyiş başladı. Ax-3 misyonunun yarına ertelendiği öğrenilirken tarihi fırlatmanın yeni tarihi ve saati de açıklandı. Uzay görevinin 19 Ocak 2024 Cuma Türkiye saati ile 00.49’da başlaması bekleniyor.

alper-gezeravci-uzaya-gitti-mi-alper-gezeravci-ne-zaman-uzaya-gidecek-ne-kadar-kalacak-001.jpg

13 FARKLI BİLİMSEL DENEYE İMZA ATACAK

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı’nın 14 gün sürecek olan bu yolculukta 13 farklı bilimsel deneye imza atacağı öğrenildi. Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine verdiği Türk bayrağını da yanında götürecek. İlk Türk astronot, ‘TC100ISS’ milli çağrı işaretiyle iletişim kuracak.