Astronot Alper Gezeravcı dönüyor! Uzaydan dönüş saati belli oldu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın geri dönüş tarihi merak ediliyor. Alper Gezeravcı’nın geri dönüş tarihi ile ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Alper Gezeravcı ile ilgili tüm gelişmeler ve yeni gelişmeler merak ediliyor.

Astronot Alper Gezeravcı dönüyor! Uzaydan dönüş saati belli oldu

Milli gururumuz olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzya yolculuğu geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Tüm Türkiye’nin ekrana kilitlendiği uzay yolculuğuyla ilgili gündem yine yakından takip ediliyor. Gezeravcı, geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Uzay İstasyonuna yolculuğa çıkmıştı. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 farklı deney gerçekleştireceği belirtilen Gezeravcı, bu deneylerle ülkemize bilimsel katkı sağlayacak. Alper Gezeravcı’nın geri dönüş tarihi merak ediliyor. Peki,Alper Gezeravcı ne zaman geri dönecek? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye’ye ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman gelecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU HERKESİ GURULANDIRDI

İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Uzay İstasyonuna yolculuğa çıkmıştı. Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu tüm Türkiye tarafından büyük bir gurur ve heyecanla takip edilmişti. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 farklı deneyle ülkemize bilimsel katkı sağlayacağı belirtilen Alper Gezeravcı’nın kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar çok önemli ve geniş yelpazeden seçilen deneylerle çalışmalar yapacağı belirtilmişti. Alper Gezeravcı’nın uzaydan dönüş süreci de merak ediliyor.

astronot-alper-gezeravci-donuyor-uzaydan-donus-saati-belli-oldu.jpg

ALPER GEZERAVCI GERİ DÖNÜYOR

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaydan geri dönüş tarihi belli oldu.14 gün boyunca ISS’de çeşitli bilim misyonları gerçekleştirmek üzere uzayda görev yapacak olan Alper Gezeravcı’nın ekip arkadaşlarıyla birlikte Dragon Kapsülü ile Dünya’ya geri döneceği bilgisine yer verildi. Kapsülün Orlando açıklarında okyanusa inmesi beklenirken ekibin 2 Şubat 2024 (bugün) Türkiye saati ile 17.50’de istasyondan ayrılacağı belirtildi.