TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi, Marlin SİDA Türk Donanmasına teslim edildi

Türk donanmasına 4 yeni gemi daha dahil oldu. Gerçekleştirilen törenle Türk donanmasına 4 yeni gemi teslim edildi. Törende yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor’ dedi.

TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi, Marlin SİDA Türk Donanmasına teslim edildi

Türk donanmasına dahil edilen 4 yeni geminin teslim töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı. Yalova Sefine Tersanesi’nde gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Önümüzdeki dönemde yeni başarılar elde edeceğimize inanıyorum’ dedi. TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA, bugün düzenlenen törenle Türk donanmasına teslim edildi.

TCG ANADOLU’DAN SONRAKİ EN BÜYÜK GEMİ: TCG DERYA

Yalova Sefine Tersanesi’nde gerçekleştirilen törenle Türk donanmasına 4 yeni gemi daha katıldı. Bugün gerçekleştirilen Mavi Vatan’a Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, denizde ikmal muharebe destek gemisi olan TCG Derya’nın TCG Anadolu’dan sonraki en büyük gemi olma özelliğine sahip olduğunu belirtti. Teslimatı gerçekleşen her bir geminin Deniz Kuvvetleri’nin gücüne daha fazla güç katacağını söyleyen Erdoğan, MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan TCG İstanbul’un da Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli firkateyn olduğunu belirtti. TCG İstanbul gemisine farklı radar, yakın hava savunma ve elektronik harp sistemlerini kendi imkanlarımızla geliştirerek entegre edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG İstanbul’a entegre edilen sistemlerden birinin de milli dikey lançer atım sistemi olduğunu açıkladı.

tcg-derya-tcg-istanbul-tcg-arif-ekmekci-marlin-sida-turk-donanmasina-teslim-edildi.jpg

tcg-derya-tcg-istanbul-tcg-arif-ekmekci-marlin-sida-turk-donanmasina-teslim-edildi-001.jpg

4 YENİ GEMİ TÜRK DONANMASINA TESLİM EDİLDİ

4 yeni gemi bugünkü törenle Türk donanmasına teslim edildi. Teslime dilen gemilerden biri olan TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi, muharip unsurların akaryakıt, tatlı su ve yiyecek ihtiyaçlarını temin edecek. Teslimatı yapılan gemilerin donanmaya ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bize bu sevinci ve gururu yaşatan herkese, her kuruma şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.’ dedi.

tcg-derya-tcg-istanbul-tcg-arif-ekmekci-marlin-sida-turk-donanmasina-teslim-edildi-002.jpg

DÜNYADA ELEKTRONİK HARP KABİLİYETİNE SAHİP İLK İNSANSIZ SU ÜSTÜ ARACI: MARLİN SİDA

Törendeki konuşmasında teslim edilen gemilerle ilgili tek tek detay veren ve yaşanan gururu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otonom su üstü deniz aracı Marlin SİDA ile ilgili de bilgi aktardı. Dosta güven, düşmana korku verecek olan Marlin SİDA ile ilgili konuşan Erdoğan, ‘Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz. Aynı zamanda dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracımızı da donanmamıza teslim ediyoruz. Otonom su üstü deniz aracımız Marlin SİDA, istihbarat, keşif ve gözetleme, su üstü harbi, elektronik destek ve elektronik taarruz görevlerini insansız ve tam otonom olarak icra edecektir. Marlin SİDA, sahip olduğu üstün teknik özelliklerle denizlerdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven, düşmana korku verecektir. Marlin SİDA’nın da Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.’ ifadelerine yer verdi.