Binlerce Emekliye KÖTÜ HABER! Bayram İkramiyesi Eksik Yatacak

SGK uzmanı İsmail Sevinç, emekli ikramiyelerine dair önemli bir detaya dikkat çekti. Herkes 3 bin TL alamayacak.

Binlerce Emekliye KÖTÜ HABER! Bayram İkramiyesi Eksik Yatacak

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşa Bayram ikramiyeleri ile ilgili kötü haber geldi. Milyonlarca kişi, Nisan ayının ilk haftasında ödenmesi beklenen 3000 TL'lik Bayram ikramiyesini bekliyordu. Ancak son dakika haberine göre tüm emekliler 3000 TL ikramiye alamayacak. Özellikle o kişilerin ikramiye ödemeleri hesaplara eksik geçecek. Milyonlarca emekliye hayal kırıklığına uğratan yeni gelişmeyi Sosyal Güvenlik Uzmanı duyurdu. Peki hangi emekliler Ramazan Bayramı ikramiyesine eksik kalacak? İkramiyesi kesilecek emekliler kimler?

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE BEKLENTİ VE GERÇEKLİK

Yeni yılda yapılan zamlarla emekli ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseltilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyelerinin Nisan ayının ilk haftasında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Ancak SGK uzmanı İsmail Sevinç'ten gelen açıklama, binlerce emekliyi yakından ilgilendiren bir detayı ortaya koydu.

emekli-bayram-ikramiyesi-1.jpg

DUL VE YETİMLERE DÜŞÜK İKRAMİYE

Sevinç, emekli ikramiyeleri konusunda "Herkesin 3 bin TL alamayacağını, özellikle dul ve yetim emeklilerin daha düşük miktarlarda ikramiye alacaklarını" belirtti. Açıklamasında dul emeklilere 2.250 TL, yetimlere ise 750 TL ödeneceğini ifade etti. Sevinç, bu farklılıkların düzenlenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin yatırılma tarihi ve süreci hakkında da bilgi verildi. İkramiyelerin, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanların hesaplarına, tahsis numarası gözetilerek yatırılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, önceki yıllarda olduğu gibi, emeklilerin ikramiyeden faydalanabilmek için herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek yok.

emekli-bayram-ikramiyesi-2.jpg

ÖDEME TAKVİMİ VE SÜRECİ

2024 yılı için emekli ikramiyelerinin kesin yatırılma tarihi henüz netleşmese de, ödemelerin Nisan ayının ilk haftasında, 3 günlük sürede tamamlanması öngörülüyor. Emeklilerin, ikramiye ödemeleri konusunda SGK'nın ve ilgili bankaların duyurularını takip etmeleri önem taşıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Bayram ikramiyesini 3000 TL olarak açıklamıştı. Ancak emekliler bu rakamı yeterli bulmadı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve aynı zamanda da hayat pahalılığı 3000 TL ile bayram alışverişi yapmayı imkansız hale getiriyor. O nedenle de milyonlarca emeklinin emekli Bayram ikramiyesine seçim öncesi artış beklentisi var. Özel güvenlik uzmanlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda yeni bir müjde verecek nokta özellikle bugün yapılacak olan büyük İstanbul mitingi emekliler için son derece önemli. Bugünkü mitingde hem emekliye seyyanen zam hem de bayram ikramiyesine yeni zam haberi gelebilir.