Emekliye İNTİBAK ZAMMI Sürprizi! Gece Yarısı Onaylandı

Emekliye gece yarısı intibak zammı sürprizi geldi. TBMM'ye gelen yeni kanun teklifi onaylandı, emekli maaşlarına ilave zam geliyor. Peki emekliye ne kadar intibak zammı gelecek?

Emekliye İNTİBAK ZAMMI Sürprizi! Gece Yarısı Onaylandı

2024 intibak yasası çıkacak mı çıkmayacak mı? 16 milyon emekli bir süredir bu soruya yanıt bekliyordu. Uzun süreden beri 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliği tartışma konusu olmuştu. Milyonlarca emekli bu durumun düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıyordu. Ve beklenen intibak yasası teklifi meclis genel kuruluna sunuldu. Milyonlarca emekliye intibak zammı sürprizi gece yarısı onaylandı. Peki intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak zammı ne zaman geliyor?

Milyonlarca emekli ek zam müjdesini büyük bir heyecanla takip ediyor. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken emeklilerin ilave zam beklentisi de bir hayli yüksek. Emekliye ek zam konusunda Geçtiğimiz günlerde Ak Parti grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulunmuştu. Akbaşoğlu seçim öncesine emekliye ilave zammının yetişmesinin mümkün olmadığını belirterek meclisin tatile girdiğini hatırlatmıştı. Ancak Ak Parti grup başkanvekili seçim sonrası için önemini açıklamalarda da bulundu. Nisan ayı ortalarını işaret eden Akbaşoğlu emekli için yeni düzenlemelerin Yolda olduğunu söyledi. Bu açıklamalar milyonlarca emeklide büyük bir heyecan yaratırken emekliye ek zam müjdesi de yola çıktı. Özellikle 2024 emekli intibak zammı Büyük bir merakla Takip ediliyor. Milyonlarca emeklinin beklediği intibak yasası Nihayet geliyor. Peki emekliye intibak zammı ne zaman gelecek?

emekliye-int.jpg

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI SÜRPRİZİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmişti. Bu açıklama ile birlikte emeklinin beklentileri de giderek büyüdü. Özellikle emekliye ilave zam beklentileri her geçen gün her geçen dakika artıyor. Aldıkları maaşlarla geçim sıkıntısı yaşayan emekliler ilave zam ne zaman gelecek sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Emekli maaşı alanlara heyecanlandıran yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

Türkiye Emekliler Derneği devreye girdi emekliye intibak zammı için harekete geçildi. TBMM genel kuruluna yeni bir kanun teklifi sunuldu. Bu kanun teklifi emekliye 8.000 TL intibak zammı yapılmasını öngörüyor. 2000 yılı öncesi 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi için intibak zammı yakından takip ediliyor.

emekliye-int-2.jpg

EMEKLİ İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği intibak yasası için geri sayım başladı. Emekli intibak yasası çıkmasıyla beraber emekli maaşlarına ilave zam yapılacak. Öngörülen zam miktarı ise 8.000 TL oldu. Nisan ayı ortaları işaret edilirken emekliler de şimdi heyecanla meclisin yeniden çalışmaya başlamasını bekliyor. TBMM açılır açılmaz intibak yasası kanun teklifi sunulacak. Genel kurulda yapılacak olan oylamaların sonucunda kanun teklifi kabul edilirse Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onay vermesi halinde emekli maaşlarına 8 bin TL'yi bulan intibak zammı yapılacak.

NOT: İntibak yasası sadece 2000 yılı sonrası emeklileri kapsıyor. 2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrası emekli olanların arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi için intibak düzenlemesi bekleniyor.