Geliri düşük olanlara 4.196 TL devlet desteği verilecek!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 4196 TL devlet desteği verilecek. Yeni sosyal yardım ödemesine ilişkin detayları Aile Bakanlığı açıkladı.

Geliri düşük olanlara 4.196 TL devlet desteği verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için yeni sosyal yardım fırsatlarını duyurmaya devam ediyor. Her ay milyonlarca vatandaşın faydalandığı sosyal yardım ödemelerinin kapsamı genişlemekle birlikte her geçen gün yenileri de ekleniyor. Bakanlıklar gelirli aileler için yeni bir ödeme daha verecek. Aylık 4196 TL devlet desteği ödemesinin detayları belli oldu. Peki sosyal yardım nasıl alınır? Kimler başvuru yapabilir?

Türkiye'de Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için devlet yardım eli Uzatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerinden her ay Milyonlarca kişi faydalanıyor. Özellikle son dönemlerde Türkiye Aile Destek paketi öne çıkarken özel durumu olan birçok vatandaşta yardım ödemesi alabiliyor. Her geçen gün sosyal yardım ödemelerinin kapsamı genişliyor. Aile Bakanlığı bir yardım ödemesi için daha Düğmeye bastı. Gerekli başvuru şartlarında taşıyan ve dar gelirli olan hanelere yeni bir Özel destek daha verilecek. Peki şartlar neler? Kimler devlet desteği alabilir?

İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM VATANDAŞLARA DEVLET YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik anlamda sıkıntı çeken dar gelir ve ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara devlet desteği sağlanıyor. Engelli vatandaşlarda özel durum olduğu için Sosyal Yardım alma fırsatına sahip oluyor. Bakanlık tarafından engellilere sunulan yardımlar ikiye ayrılıyor. %40 69 arası engellilere ayrı sosyal yardım ödemesi verilirken %70 ve üstü engellilere ise daha yüksek yardım veriliyor. 2024 yılı için engelli vatandaşlara sağlanan sosyal yardım ödemelerine de zam geldi. Memur maaş katsayısı oranında yapılan alkışlarla birlikte yeni Engelli maaşı belli oldu.

2024 YILINDA ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ödemeleri Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artıyor. 2024 yılı içinde yeni sosyal yardım miktarları belli oldu. Yüzde 49.25 oranında artış yapılan engelli maaşı %70 ve üstü engelli vatandaşlar için 4196 TL'ye yükseldi.

ENGELLİ MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

Engelli maaşı şartları vatandaşlar tarafından merakla Takip ediliyor. Engelli maaşı alabilmek için öncelikle yüzde 70 ve üstü engelli olduğunuzu belgeleyen tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu gerekiyor. Bunun yanı sıra hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı da aranıyor. 2024 asgari ücret zammı sonrası gelir kriteri 5.667 TL'ye yükseldi. Bu şartlara uygun olanlar aile Bakanlığına başvuru yaparak engelli maaşı alabiliyor.