SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliye 3 MAAŞ EK İKRAMİYE! SGK Onayladı, Tarih Belli Oldu

SGK ve Bağ-Kurlu emekliye 3 maaş ek ikramiye müjdesi SGK'dan geldi. Ödeme tarihleri de belli oldu. Emekli maaşı alanlar fırsatı sakın kaçırmasın.

SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliye 3 MAAŞ EK İKRAMİYE! SGK Onayladı, Tarih Belli Oldu

SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliye 3 MAAŞ EK İKRAMİYE! SGK Onayladı, Tarih Belli Oldu!

Türkiye’de emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için sürekli yeni sürpriz fırsatlar gelmeye devam ediyor. Uzun yıllar SSK ve bağ-kurlu olarak çalıştıktan sonra emekli maaşı almaya başlayan vatandaşlar hayatlarını daha iyi idame ettirebilmek adına ek gelir fırsatlarını da yakından takip ediyor. SSK ve bağ-kur emeklisi için de son dönemlerde birçok ek gelir gündemde. Ben devlet tarafından hem de bankalar tarafından sağlanan ek ödemeler emeklilere adeta ilaç gibi gelecek. Emekliler için yeni ek gelir fırsatı duyuruldu. Mart ayı sonuna kadar emekliye 3 maaş ek ikramiye müjdesi geldi.

Emekli maaşı alan 17 milyondan fazla vatandaş 2024 yılına yeni güzel haberlerle başlamıştı. Emekliye ilave zam ile birlikte yüzde 49.25 oranında maaş artışı yapıldı en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseldi. Bir yandan bu güzel haberler sürerken bir yandan da hemen bankalardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ikramiye müjdesi geldi. Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi 3000 TL'ye yükseltilirken bankalarda da promosyon fırsatları arttı. Emekliye son güzel haber ise SGK'dan geldi. Milyonlarca emekliye SGK destekli 3 maaş ikramiye ödemesi yapılacak. Ancak bu ödeme için bazı kriterler var.

emekli-ek-ikramiye-1.jpg

SGK'DAN EMEKLİYE 3 MAAŞ NAKİT AVANS KAMPANYASI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile emekliye güzel haber verildi. SGK tarafından emeklilere 3 maaş nakit avans kampanyası başlatıldı. Emekli maaşı için başvuru yapan ancak üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala emekli maaşı bağlanmayanlar sosyal güvenlik kurumuna nakit avans başvurusu yapabiliyor.

SGK'dan emekliye verilecek ek ikramiye miktarı ise 2024 yılı için 33.500 TL olarak belirlendi. Yukarıda belirtilen kaliteli Taşıyan kişiler emekli maaşı alana kadar bu ödemeyi alarak rahat bir nefes alma fırsatına sahip oluyor.

SGK EMEKLİ NAKİT AVANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal güvenlik kurumundan nakit avans almak ve emekli maaşı bağlanana kadar nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler başvuru işlemlerini doğrudan SGK'ya dilekçe yazarak yapabiliyor. Ancak buradaki kritik noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bu başvuru sadece emeklilik başvurusu yapmasına rağmen 3 ay içinde maaşı bağlanmayan emekliler yapabiliyor. Bu şarta uygun olan kişiler başvuru işlemlerini tamamladıktan hemen sonra nakit avans alabiliyor. 33.500 TL'lik nakit avans doğrudan başvuru sahibinin IBAN numarasını aktarılıyor.

emekli-ek-ikramiye-2.jpg

SGK NAKİT AVANS GERİ ÖDEME NASIL OLUYOR

Emekli maaşı bağlanmayan kişilere yönelik SGK destekli başlatılan nakit avans kampanyasına başvurusunu yapanlar ödemeyi aynı gün içinde alabiliyor. Geri ödemelerle ilgili süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı. Nakit avans kampanyasına katılan kişiler emekli maaşı bağlandıktan sonra aylık cüzi rakamlarla 36 ay vadeli olarak nakit avansı geri ödeyebiliyor. Üstelik emekliye nakit avans tamamen faizsiz olarak veriliyor.