Diz Boyu KAR GELİYOR! Mart ve Nisan Çetin Geçecek, Mevsimler Çıldırdı

Kar yağışı bekleyenler için sürpriz haber geldi. Ocak ve Şubat’ta olmayan kar yağışı Mart ve Nisan'da geliyor. Mevsimler karıştı, kar yağışı için tarih verildi.

Diz Boyu KAR GELİYOR! Mart ve Nisan Çetin Geçecek, Mevsimler Çıldırdı

Türkiye'de bu yıl kış ayları son derece kurak ve sıcak geçti. Sadece Doğu Anadolu Bölgesi'nde zaman zaman yoğun kar yağışı görüldü ancak Batı bölgelerde kar yağışı neredeyse hiç olmadı. Mart ayının ortaları geldi ancak meteorolojik kaynaklardan hala bir kar haberi verilmedi. Fakat meteoroloji uzmanları yeni bir kar yağışı için tahminlerini açıkladı. Türkiye yeni bir kar etkisine girecek Üstelik Ocak ve Şubatta yağamayan kar bu defa Mart ve Nisan'da yağacak. Mevsimler karıştı kar yağışı geç kaldı ama geliyor.

Türkiye'de yaz ayları olduğu gibi Kış ayları da son derece kurak geçti. Artık Mart ayının ikinci yarısı başladı ancak hala yeni bir kar haberi verilmedi. Vatandaşlar ise yaz aylarında susuzluk endişesiyle Nisan ve Mart ayının nasıl geçeceğini merakla takip ediyor. Hava sıcaklıkları hala mevsim normallerinin üstünde seyrediyor fakat meteorolojiden beklenen Haber geldi. Türkiye'ye yeni bir kar yağışının etkisine giriyor. Kar yağışı beklenen bölgeler tek tek açıklandı.

METEOROLOJİDEN O BÖLGELERE KAR UYARISI

Mart ayının ilk yarısında kar yağışına Hasret Kalan Türkiye için yeni bir güzel haber verildi. Sosyal medyada yayın yapan meteoroloji Bey isimli sayfa bir paylaşım yaparak o bölgeler için kar yağışı beklentilerini açıkladı.

Meteoroloji Bey isimli sayfa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mart ayının ikinci yarısı ve nisan ayında yurdun büyük bölümünde yüksek bölgelerde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Kar yağışı özellikle Doğu bölgelerde daha yoğun olacak ancak İç Anadolu Bölgesi'nde de kar beklentisi var.

Ayrıca yapılan uyarıda bu süreçte zaman zaman don tehlikesi olduğu da belirtildi. Vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istenirken kar yağışının 20 Mart tarihinden itibaren başlayabileceği bildirildi.

kar-geliyor.jpg

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

Peki İstanbul'a kar yağışı olacak mı? Ne yazık ki Mega Kent İstanbul için iyi bir haber yok. Meteoroloji uzmanları Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada İstanbul'da artık Kar beklentinin kalmadığını duyurmuştu. Gelecek kış aylarına kadar İstanbul'da yeni bir kar yağışı beklenmiyor ancak mart ve Nisan aylarının Bahar yağmurları ile Bol Bol yağışlı geçmesi bekleniyor.