Elazığ Alacakaya’da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan işçiler var

Alınan son dakika bilgisine göre Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeden aktarılan ilk belirlemelere göre 3 işçi toprak altında kaldı. Arama kurtarma ekipleri bölgede.

Elazığ Alacakaya’da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan işçiler var

Maden ocağında meydana gelen göçük sonrası toprak altında kaldığı belirtilen 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları için ekipler hızla bölgeye sevk edildi. AFAD, UMKE, sağlık ve polis ekipleri bölgede. İşçilerin göçük altından çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK

Elazığ'ın Alacakaya ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre madendeki göçükte 3 kişi toprak altında kaldı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. AFAD'dan bir son dakika açıklaması geldi.

TOPRAK ALTINDA KALAN 1 İŞÇİ KURTARILDI

Bölgedeki son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken AFAD'dan bir son dakika açıklaması geldi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede toprak altında kalan 1 işçinin kurtarıldığı duyurusu yapılırken diğer 2 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bilgisine yer verildi.

elazig-alacakaya-da-maden-ocaginda-gocuk-toprak-altinda-kalan-isciler-var.jpg

ELAZIĞ VALİSİ ÖMER TORAMAN'DAN AÇIKLAMA

Elazığ'da maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçinin toprak altında kaldığı, 1 işçinin kurtarıldığı ve diğer 2 kişinin kurtarılması için çalışmalara devam edildiği bilgisine yer verilirken bir açıklama da Elazığ Valisi Ömer Toraman'dan geldi. Canlı yayına telefon bağlantısı gerçekleştiren Vali Toraman, bugün saat 10.00 sularında Palu ilçesi Kayaönü Köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiğine dair ihbar aldıklarını ve ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiklerini belirtti. Arama kurtarma faaliyetlerinin süratle başladığını aktaran Vali Toraman, 'İlk etapta 1 işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar.' dedi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Krom madeninde meydana geldiği açıklanan göçükle ilgili son dakika gelişmeleri takip edilirken AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

'Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmıştır. 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz.'