SGK'dan Toplu Para Verilecek! Primi Eksik Olanlar için 2'si 1 Arada Müjde!

Erken emeklilik bekleyenlere SGK'dan yeni bir açıklama geldi. Prim eksiği olanlar için 2’si 1 arada müjde var. Bu fırsatı sakın kaçırmayın.

SGK'dan Toplu Para Verilecek! Primi Eksik Olanlar için 2'si 1 Arada Müjde!

SGK'dan Toplu Para Verilecek! Primi Eksik Olanlar için 2'si 1 Arada Müjde! - SSK ve bağ-kurlu çalışanlar tarafından son günlerde erken emeklilikte düzenlemeleri yakından takip ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, henüz emeklilik şartlarını tamamlayamayan vatandaşlar için iki yeni düzenleme ile gündemde. Emeklilik yaşını tamamlayan ancak prim eksiği nedeniyle emekli olamayanlara Toplu para iadesi yapılacak. Gerekli prim ve yıl şartını dolduramayan vatandaşlar Dilekçe ile başvuru yaparak SGK'dan ödedikleri primleri geri alabilecek.

Erken emeklilik düzenlemeleri Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Özellikle geçtiğimiz yıl kabul edilen EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hakkına ulaşmış ve Maaş almaya başlamıştı. Bu defa gündemde yeni düzenlemeler var. Kademeli emeklilik ve kısmi emeklilik ile birlikte bağ-kur prim indirimi de çok konuşuluyor. Ancak Buna ek olarak yaş şartını tamamlamasına rağmen emeklilik için aranan Prim gün sayısı ve sigortalılık süresi şartını dolduramayanlar için SGK'dan Toplu para iadesi müjdesi geldi. Emekli olamayanlar için son dakika gelişmesinin detayları haberimizde…

SGK'DAN EMEKLİ OLAMAYANLARA TOPLU PARA İADESİ YAPILIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilik için aranan yaş şartını tamamlamasına rağmen prim eksiği nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara güzel haberi duyurdu. emekli olamayan vatandaşlara SGK'dan Toplu para iadesi veriliyor. bu ödemeye ilişkin koşullar ve detaylar Sabah saatlerinde açıklandı. sosyal güvenlik kurumundan Yapılan açıklamaya göre Toplu parayı iadesi şu şartlar doğrultusunda yapılacak:

Sigorta girişinin 8 Eylül 1999'dan önce olması.

SSK‘lı çalışanlar için 5.000-5.975, Bağ-Kurlular ve memurlar için ise kadınlar için 7.200, erkekler için ise 9000 prim gününü tamamlayamamış olması.

Emeklilik yaşı gelmesine rağmen bu şartları tamamlayamayan sigortalılar ne yazık ki emekli olamıyor. Bu durumda da sosyal güvenlik kurumuna başvuru yaparak para iadesi alma hakkına sahip oluyor. SGK Toplu para ile iadesi miktarı brüt asgari ücrete göre belirleniyor.

toplu-para-iadesi-1.jpg

SGK TOPLU PARA İADESİ NE KADAR OLUYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik yaşı gelmesine rağmen belirli Prim gün sayısını dolduramayan ve yıl şartını da tamamlayamayan vatandaşlar için toplu para iadesi müjdesini verdi. Toplu parayı iadesi almak isteyenlerin Yukarıdaki şartların oluşması durumunda sosyal güvenlik kurumuna yazılı olarak başvuru yapmaları gerekiyor Hatta Toplu para iadesi miktarı ise ödenilen Prime göre değişiklik gösteriyor. Ancak 35.000 TL'ye kadar geri iade ödemesi yapıldığı biliniyor.

SGK TOPLU PARA İADESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Toplu para iadesi almak için Yukarıdaki şartların oluşması gerekiyor. Bu şartları Taşıyan sigortalılar SGK'ya yazdıkları Dilekçe ile başvuru yapabiliyor. Dilekçe Sosyal Güvenlik İl ya da ilçe müdürlüklerine verilebiliyor.