SSK ve Bağ-Kurlu Emekliye 2’li Zam! Mart Ayında Geliyor

SSK ve BAĞ-KUR'LU emekliye bomba zam kulisi geldi. Mart ayında emekliye 2’li zam sürprizi var. Son dakika müjdesinin detayları belli oldu.

SSK ve Bağ-Kurlu Emekliye 2’li Zam! Mart Ayında Geliyor

SSK ve Bağ-Kurlu Emekliye 2’li Zam! Mart Ayında Geliyor!

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı seçim öncesi yeni zam haberlerine çevrildi. Ankara kulislerinde de zam haberleri ile ilgili önemli bilgiler dolaşmaya devam ediyor. Birçok siyasi parti seçim öncesi vaatlerini tek tek sıralarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz emeklilerle ilgili müjdelerini açıklamadı. Ancak 2024 yılının İlk kabile toplantısının ardından önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere ek zam sinyali verdi. 2024 yılını emekli yılı olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye yeni sürprizlerin olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları milyonlarca emekliydi heyecanlandırdı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken milyonlarca vatandaş emekliye ek zam mı geliyor sorusuna yanıt arıyor. Ayrıca Bayram ikramiyeleri ile ilgili de yeni iddialar var. Peki seçim öncesi emekliye ilave zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi 5000 TL'ye yükselecek mi? İşte emekliyi heyecanlandıracak son dakika haberinin detayları…

MİLYONLARCA EMEKLİ DÖRT GÖZLE BU HABERİ BEKLİYOR

Emekli maaş zammı 2024 yılının Ocak ayında açıklanmış ve emekli maaşlarına %49,25 oranında artış yapılmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi zammını da açıkladı. Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesi emeklilere ödenen bayram ikramiyesi %50 oranında arttırıldı ve 3000 TL'ye yükseltildi. ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılbaşında yaptığı açıklama emeklilerde yeni bir zam beklentisi oluşturdu. emekliler, 2024 yılında maaşlarında yeni bir güncelleme daha bekliyor. Seçim zammı olarak beklenen yeni güncellemeye ilişkin kulüplerde de önemli haberler var.

EMEKLİYE 2’Lİ ZAM MÜJDESİ HER AN GELEBİLİR

Türkiye’de emekli vatandaş sayısı 17 milyona yakın. Yani seçim döneminde bu da önemli bir oy oranı anlamına geliyor. O sebeple Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi kurmaylarına talimat verdiği konuşuluyor. emekli maaşlarına 2’li zam sürprizi yapılabilir. Sosyal Güvenlik uzmanları emekliye ilave Zam konusunda Mart ayına işaret etmeye başladı. emekliye zam formülü de bulundu detaylar belli oldu.

HEM MAAŞLAR HEM BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK

Emekliyi sevince boğacak detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre seçim öncesi emekli maaşlarına bir zam yapılacak ve aynı zamanda bayram ikramiyesi de bir kez daha yükselecek. Çünkü emeklilere yapılan bayram ikramiyesi zammından da Ocak 2024 zammından da memnun değil.

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre emekli maaşlarına 4000 - 5000 TL arasında bir seyyanen artış planlanıyor. Sadece bu kadar da değil bayram ikramiyesi ile ilgili de haberler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bayram ikramiyesi 3000 TL'ye yükselmişti. Ancak enflasyonum ve hayat bağlamalarının son derece yüksek olduğu Bugünlerde emeklilerden yeni talepler gelmişti. Son gelen haberlere göre emekli Bayram ikramiyesine seçim öncesi bir artış daha yapılacak ve emeklinin isteği karşılanacak. Alınan bilgiye göre emekli Bayram ikramiyesinin 5.000 TL'ye yükselmesi gündemde.

EMEKLİYE İLAVE ZAM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Ayrıca son dakika haberine göre emekliye ilave zam takvimi de belli oldu. Emekli maaşı alan vatandaşlar için Mart başında zam görüşmeleri başlayacak. En geç 10 Mart tarihinde de emekliyi sevindirecek açıklamaların peş peşe gelmesi bekleniyor.