Yağış, Hortum, Fırtına! Korkutan Açıklama Geldi: “Başımızı Ağrıtabilir”

Kar yağacak mı yağmayacak mı? Kış aylarının sonuna yaklaşırken tüm Türkiye bu sorunun cevabını merak ediyor. Profesör Doktor Orhan Şen, kötü haberi verdi. Kar yağışı yok ama sağanak yağış hortum ve fırtına geliyor.

Yağış, Hortum, Fırtına! Korkutan Açıklama Geldi: “Başımızı Ağrıtabilir”

Kar yağışı olacak mı, kar bekleniyor mu, hangi illere kar yağacak? Artık şubat ayının son günlerine doğru yaklaşırken Türkiye genelinde vatandaşlar bu sorulara yanıt arıyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini yayınlarken kar yağışına ilişkin de açıklamalar Profesör Doktor Orhan Şen'den geldi. Orhan Şen kar yağışı ile ilgili kötü haberi verdi. Peki kar var mı yok mu? Bu yıl kar yağmayacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Kar yağacak mı yağmayacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Bu hafta sonu hava parçalı bulutlu ve açık geçecek. Yurt genelinde sadece Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Şubat ayının son günlerinin gelmesine rağmen kar yağışının olmaması da yaz ayları için endişe yaratmaya başladı. Kar yağışı Neden olmuyor sorusu da vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Profesör Doktor Orhan Şen merak edilen kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAR YAĞIŞI NEDEN OLMUYOR? KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen sosyal medya hesabından biri açıklama yaparak vatandaşı Merak ettiği soruya yanıt verdi. Kar yağışı neden ölmüyor sorusunu yanıtlayan Orhan Şen, "Türkiye'yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az." dedi.

SAĞANAK YAĞIŞ HORTUM VE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Türkiye'de bundan sonrasında kar yağışı beklenmediğini ve bunun sebebini de defalarca açıkladığını söyledi. Hava sıcaklıklarının ortalamanın üstünde olacağını da belirten Orhan Şen, bu yaz aylarında şiddetli yağış hortumlar ve fırtınanın başımıza ağrıtacak gibi göründüğünü dile getirdi.

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım daha yapan Orhan Şen, Türkiye genelinde Cuma günü Güneydoğu'nun doğusunda Yağmur beklendiğini Doğu Anadolu'da ise Karla Karışık yağmur görüleceğini ve bunun dışında yağış beklenmediğini söyledi. Hafta sonu sıcaklıkların 5-6 derece Daha artacağını söyleyen Orhan Şen, İstanbul'da 14, Ankara'da 13, Antalya'da 20, Diyarbakır'da 14 ve İzmir'de 20 derece sıcaklık beklendiğini açıkladı.