Sertap Erener, 2024 Eurovision’da sahne alacak

Eurovision'da Türkiye'ye birincilik getiren usta şarkıcı Sertab Erener, 21 yıl sonra davetli olarak yeniden Eurovision’da sahne alacak.

Sertap Erener, 2024 Eurovision’da sahne alacak

Sertap Erener, Everyway That I Can şarkısının farklı bir versiyonunu seslendirmek üzere sahneye çıkacak. Güçlü sesiyle her daim adından söz ettirmeyi başaran ve 2003 yılında Eurovision yarışmasında Türkiye'ye birincilik getiren Sertap Erener yeniden Eurovision’da ihtişamlı sahneye çıkacak.

sertap-erener-2024-eurovisionda-sahne-alacak.jpg

FARKLI BİR VERSİYONUNU SESLENDİRECEK

İstanbul'da verdiği bir konserde2024 Eurovision'un gerçekleşeceği İsveç'ten teklif aldığını dile getiren Sertap Erener, ülkeye birincilik getirdiği Everyway That I Can şarkısının farklı bir versiyonunu söyleyecek. Şarkıcı sahne için özel bir de şov hazırlama planı içerisinde. Sertap Erener'in söz ve müziği kendisine ve Demir Demirkan'a ait olan Everyway That I Can şarkısının aranjesini Ozan Çolakoğlu gerçekleştirmişti.

sertap-erener-2024-eurovisionda-sahne-alacak-001.jpg

SERTAP ERENER HAKKINDA

Sertab Erener, 4 Aralık 1964 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açmıştır. Sertap Erener, İlkokuldan sonra İtalyan Lisesi'ni kazanmasına rağmen Işık Lisesi'ne gitmeyi tercih etmiştir. Bu yıllarda sarılık geçirmiştir ve 11 yaşındayken ülseratif kolit hastalığına yakalanmıştır. Kolit yüzünden lise yılları hastanelerde geçmiştir. Lise ikinci sınıftayken, sürekli müzikle uğraşmayı istediği için operacı olmak maksadıyla İstanbul Belediyesi Konservatuvarı'na başlamıştır. Burada şan bölümüne bir süre devam eden Sertap Erener, daha sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda dersler almıştır. Kısa süre eğitim aldığı Mimar Sinan Üniversitesi Opera Ana Sanat Dalı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümü'nü operadan beklediğini alamadığı için bırakmıştır. 21 yaşındayken üç yıl sürecek olan ilk evliliğini gerçekleştirmiştir.