Tayyargiller’e para cezası

Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının sonrasında haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatılarak mal varlıklarına el konulan Tayyar ile Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam yapmaları sebebiyle 550 bin TL ceza aldı.

Tayyargiller’e para cezası

Gösterişli hayatlarıyla ün kazanan Engin ve Dilan Polat'ın 5 Kasım'da tutuklanmasının sonrasında benzer içerikler paylaşmaya devam eden Tayyar ile Özlem Öz çifti hakkında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Çifte hiç beklemediği bir yerden daha ceza geldi.

tayyargillere-para-cezasi.jpg

YANILTICI REKLAM NEDENİYLE

Show Haber'de yer alan bir habere göre, MASAK tarafından inceleme altına alınan ve haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma yürütülen Özlem Öz ve Tayyar Öz çifti yanıltıcı reklam nedeniyle 550 bin TL ceza aldı. Özlem Öz'ün “doktorun yapması gereken iş ve işlemleri güzellik merkezlerinde yapıldığına dair” tanıtım yapmasından ötürü para cezası aldı.

tayyargillere-para-cezasi-001.jpg

Çocukların kullanması için sattıkları macunu merdiven altı bir fabrikada ürettikleri ve içeriğinden ötürü ceza aldıkları ileri sürülen çift, “Macunumuzun içeriğiyle ilgili alınmış bir ceza yok. Macunu biz çocuklarımıza her gün yediriyoruz siz de yedirebilirsiniz. İçiniz rahat olsun. 6-7 ay önce Rekabet Kurulu'nun rakip firmanın şikayeti üzerine öngörmüş olduğu bir para cezası var. Bu ceza kesinleşmiş değil, biz bunun için dava açtık. Bu da sadece reklam şeklinin yapılışıyla alakalı öngörülen bir cezaydı. Onun dışında içeriğimiz tertemiz” dedi. Özsefil olan soy isimlerini beğenmedikleri gerekçesiyle değiştiren ünlü çift, haklarındaki FETÖ'den ihraç edildikleri iddiası için de şu ifadeleri kullandı: “FETÖ olayları 2016 yılında patlak verdi. Ben 2016 yılında Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan doktordum. O gece ve gündüz bir sürü ameliyat yaptım. Ben daha sonrasında uzman oldum Şanlıurfa Siverek ilçesine giderek 1 yıl çalıştım. Daha sonra Ümraniye'ye gelerek 3 yıl çalıştım. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1,5 yıl çalıştıktan sonra da 2021'de kendi isteğimle istifa ettim. Bununla alakalı yapılan tüm haberler yalan, karalama ve iftira üzerine kuruludur” şeklinde konuştu.