Ünlü fenomen estetik uğruna hayatını kaybetti

Sosyal medya fenomeni Elena Larrea, liposuction (yağ aldırma) operasyonu olduktan sonra oluşan kan pıhtısı sebebiyle hayatını kaybetti.

Ünlü fenomen estetik uğruna hayatını kaybetti

30 yaşındaki Elena Larrea, geçtiğimiz salı günü bıçak altına yatmasının ardından bir anda rahatsızlandı. Elena'nın ailesi, sosyal medya üzerinden kızlarının ölüm haberini doğruladı.

unlu-fenomen-estetik-ugruna-hayatini-kaybetti.jpg

Elena Larrea'nın yaşadığı durum, pıhtının bacaklardan akciğerlere vurduğu nadir görülen bir vaka olarak adlandırıldı. Kan pıhtısına tam olarak neyin neden olduğu hala netlik kazanmış durumda değil; fakat ölümünün yağ aldırma operasyonunu takip ettiği ileri sürülüyor

unlu-fenomen-estetik-ugruna-hayatini-kaybetti-001.jpg

AT BARINAĞI KURMUŞTU

Genç fenomen, 7 sene önce kurduğu Cuacolandia at barınağı ve hayvan aktivizmiyle ün kazanmıştı. Hayatını kötü muamele görmüş veya terk edilmiş atlar, eşekler, katırlar ve diğer hayvanlara adamış bir insandı. Yaşadığı eyalette hayvan istismarını bir suç olarak sınıflandırmak için yasama değişikliklerine yardımcı olmak için büyük mücadele vermişti. Covid-19 pandemisinin sonrasında mali sıkıntılar yaşamaya başlayan Elena, barınağın kapanmasını önüne geçmek için yetişkinler için kurulan platformuna cinsel içerikler satmak durumunda kalmıştı. Eyalet valisi Sergio Salomon, hayatını kaybeden Elena'yla ilgili şu ifadeleri kullandı “Elena Larrea'nın ölümünden büyük üzüntü duyuyorum. Hayvan refahı için savaşan, yorulmak bilmez bir savaşçıydı. Binlerce kötü muamele görmüş atın kurtarılması için verdiği çaba herkes tarafından takdir edildi. Puebla Hükümeti adına, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Çevre Bakanlığı ile birlikte, Cuacolandia'daki hayvanların korunmasını garanti ediyoruz.”