Kobi uzmanı attığı Tweet yüzünden işinden oldu

Beşiktaş saldırısı sonrası sosyal medyada büyük tepki çeken Serkan Edir isimli twitter kullanıcı çevik kuvvet polisine yönelik attığı "acıyacak değiliz" twiti sonrası yakalanmıştı. KOSGEB'te çalıştığı ortaya çıkan şahıs işinden uzaklaştırıldı.

Kobi uzmanı attığı Tweet yüzünden işinden oldu
Beşiktaş saldırısı sonrası sosyal medyadaki terör sevici paylaşımlara tepki çığ gibi büyümüş ve polis harekete geçerek bu tür paylaşımları yaparak gözaltına alınmıştı. Hatta Emniyet Genel Müdürlüğü bununla ilgili bir birim kurmuş ve İnternet üzerinden ihbar başvurularının yapılabileceği bir platform kurmuştu.

TWİTİ TEPKİ TOPLAMIŞTI
Bu kapsamda Edirne’de KOSGEB İl Müdürlüğü’nde çalışan bir personelin “Polislere acıyak değiliz” şeklinde attığı tweette büyük tepki çekmişti ve o kişi polis tarafından gözaltına alınarak ifadesi alındıktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartına tabi olmak üzere serbest bırakılmıştı.

İŞİNDEN OLDU
O personelle ilgili KOSGEB’in Genel Müdürlüğü beklenen adımı attı ve o personeli söz konusu paylaşımlarından dolayı görevinden uzaklaştırdı. Yani tam anlamıyla attığı tweet işinden etti sözü yerini buldu.Serkan Edir lakabıyla twitter hesabı olan personelin çevik kuvvet için ağır ifadeler kullanmıştı ve o tweetleri nedeniyle o gece tüm sosyal medyada konuşulan iki isimden biri olmuştu.

KOBİ UZMANIYDI

Terör propagandası yapmak ve suçu suçluyu övmek suçlarından hakim karşısına çıkan KOSGEB personeli, nöbetçi mahkeme marifetiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


KOSGEB’de KOBİ uzmanı olarak çalışan S.Ö’nün KOSGEB Başkanlığı görevinden uzaklaştırma kararı aldı. S.Ö. hakkında idari soruşturma başlatıldığı açıklayan KOSGEB Başkanlığı’nın S.Ö’yü ihraç etmesi bekleniyor.