TDI verisi sonrası Dolar ve Euro çakıldı!

Dün 3.75’ler civarında seyreden dolar ve 4’ün üzerinde seyreden Euro ABD’den gelen TDI verisiyle resmen çakıldı. Beklenenin üstünde gelen ABD’deki tarım dışı istihdam verisi üzerine,dolar 3.70’in altına inerek 3.78’leri görürken,Euro 4 liranın altına inerek 3.97’leri gördü.

TDI verisi sonrası Dolar ve Euro çakıldı!

Dün döviz piyasaları sabah gelen enflasyon rakamlarının beklenenin üstünde çıkması veriyle tırmanış eğiliminde yataya yakın bir seyir izledi. 3.75’ni aşan dolar bunun üstüne gidemedi,Euro’da paritedeki düşüş nedeniyle 4.0200 seviyelerinin altına inerek yatay bir seyir izledi. 


Akşamüstü Amerika’dan gelen haberle piyasalarda bir anda büyük bir çalkantı oluştu. ABD’de Tarım Dışı istihdam verisi beklentilerin üstünde gelince Dolar ve Euro’da sert hareketler oldu. Dolar 3.75’ten dakikalar içinde 3.68’e kadar geri çekilirken,Euro sanki bu haberi beklermiş gibi bir anda 4 liranın altına inerek 3.97’lere çekildi. 


Verinin şoku atlatıldıktan sonra biraz toparlanan piyasalarda Dolar günü 3,6954 ile 3.70’in altında, Euro ise 3,9849 ile kapattı. Şimdi gözler pazartesi piyasaların ne yönde hareket edeceğine çevrildi. 


TL son 1 aylık performansıyla dünyada en çok değer kazanan para birimi olma yolunda ilerliyor. Dün hükümetin aldığı 3 aylık ÖTV'yi belli sektörlerde kaldırma ve KDV indirimi kararında piyasalarda oluştuğu havanın düşüşte etkili olduğu belirtiliyor.