Meclis'te Ak Partili FETÖ'cü Genel Başkan Yardımcısı tartışması

Mecliste CHP'nin iddiası ortalığı karıştırdı. Dünden beri süren tartışma bugünde mecliste tansiyonu yükseltti. CHP'li Bülent Tezcan'ın verdiği MİT'e ait olduğunu iddia ettiği belge numarasındaki Ak Partili Genel Başkan Yardımcısı'nın kim olduğu iddiaları meclisi karıştırdı.

Meclis'te Ak Partili FETÖ'cü Genel Başkan Yardımcısı tartışması

Bugünde meclis kürsüsüne çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hükümeti söz konusu numaralı belgede ne olduğunu açıklamaya davet etti. Eğer iddiaları yanlışsa başlarını önlerine eğeceklerini söyleyen Engin Altay,hükümete 1 gün süre verdi. Hükümetin bu ismi açıklamaması halinde kendilerinin açıklayacağını ve Bylock kullanıcısı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın kim olduğunu kendilerinin ifşa edeceğini söyledi. 

 

MHP'de tartışmaya katıldı ve "Bildiğimiz kadarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışması Bylock kullanıcısı olduğu için tutuklandı." diyerek ima da bulundu. Engin Altay'ın cevabı "FETÖ'nün matematiksel olarak içimize sızmış olduğu kesin. Ama bizde bir tane varsa AKP'de 5 tane var." diyerek savunma yaptı. 

 

Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Engin Altay'ı bu ismi açıklamaya çağırdı. "Bülent Bey söyleyemedi beklerdim ki Engin Bey söylesin o da söyleyemedi. Engin Bey elinde belge varsa gelsin söylesin." şeklinde cevap verdi. 


Engin Altay oturduğu sıradan "Söyleyeceğim" diye seslendi ve ardından söz alarak, "Sayın Bakan MİT'i arar, 'Kardeşim nedir bu 563189?' Ve çıkar İçişleri Bakanı der ki Bülent Tezcan'a, 'Sen müfterisin, 563189 No'lu belge budur der', biz de boynumuzu yere düşürürüz. Yarına kadar bu bu belgezi aziz milletimize göstermiyorsanız..." dedi. Altay cümlesini tamamlamaya fırsat bulamadan oturumu yöneten AK Parti'li Ahmet Aydın mikrofonunu kapattı.