Kamu personeli için1 Nisan kararı! Seçimde çalışacaklar için açıklama geldi

Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart Yerel Seçimlerine sadece 4 gün kaldı. Yerel Seçimler yaklaşırken 31 Mart Pazar günü sandık kurullarında görevli olan kamu personeli ile ilgili araştırmalar da başladı. Kamu personellerine 1 Nisan’da izin var mı?

Kamu personeli için1 Nisan kararı! Seçimde çalışacaklar için açıklama geldi

Herkesin merak ve heyecanla beklediği 31 Mart Yerel Seçimlerine doğru geri sayım devam ederken seçime sayılı günler kala kamu personelleri de idari izin konusunu araştırmaya başladı. 31 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde sandık kurulunda görevli kamu personelinin seçimin ertesi güzü idari izinli olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, kamu personeli 1 Nisan’da izinli mi? Kamu personeline seçimden sonra tatil mi? Kamu personeline 1 Nisan Pazartesi tatil mi, idari izin var mı? İşte detaylar…

1 NİSAN PAZARTESİ İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerde sandık kurulunda görevli olan kamu personelinin seçimin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli olup olmayacağı sorusu yanıt buldu. Konuyla ilgili alınan kararla ilgili yapılan açıklamada, ‘Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin İlçe Seçim Kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir. Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.’ denildi.

kamu-personeli-icin-1-nisan-karari-secimde-calisacaklar-icin-aciklama-geldi.jpg

SEÇİME SON 4 GÜN

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçiyor. Seçime sadece 4 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimi işlemeye devam ederken kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 18 yaşını doldurmuş olan 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak ve 34 siyasi partinin adayı belediye başkanlığı için yarışacak. 31 Mart Yerel Seçimlerinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Ayrıca belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği seçimleri de yapılacak.