Saffet Sancaklı geri döndü

31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana gündemin bir hayli yoğun olduğu siyasette yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Siyasetin gündemine yerleşen gelişmelerden biri de MHP de yaşandı.

Saffet Sancaklı geri döndü

Geride bıraktığımız Aralık ayında partisinden istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin davetiyle MHP’ye geri döndü. Saffet Sancaklı’nın MHP’ye geri dönüşü siyaset gündemini hareketlendirdi. Kısa sürede siyaset gündemine yerleşen gelişme sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasında yer aldı. Bu gelişmeyle birlikte MHP’nin TBMM’deki vekil sayısı yeniden 50 oldu.

BAHÇELİ’DEN DAVET GELDİ İDDİASI

Geride bıraktığımız Aralık ayında MHP’den istifa eden Saffet Sancaklı’nın partisine geri dönüşü siyaset gündeminde geniş yer buldu. Siyaset kulislerinde konuşulan iddialara göre Sancaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin davetiyle partisine geri dönerken Bahçeli’nin Sancaklı’yı, ‘Kaptan, ocağına geri dön’ diyerek tekrar partiye davet ettiği öne sürüldü.

saffet-sancakli-geri-dondu.jpg

SAFFET SANCAKLI MHP’DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Yerel Seçim dönemindeki açıklamalarıyla gündemin ilk sıralarına yerleşen Saffet Sancaklı, ‘Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Cumhur İttifakı, Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder’ demişti. Sancaklı’nın bu açıklamaları uzun süre gündemde yer alırken MHP Lideri Devlet Bahçeli’den de bir çıkış gelmiş ve Bahçeli, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarını terleten Sancaklı’ya, ‘Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir’ demişti. Yaşanan gelişmeler sonrasında Bahçeli, Saffet Sancaklı’nın istifasını istemiş ve Sancaklı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurmuştu.