O ildeki Arapça tabelalar tek tek sökülüyor

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken hangi ilde hangi aday kazandı araştırmaları sürüyor. Yerel Seçimleri geride bırakırken Kilis’ten gelen bir haber kısa sürede gündem oldu. CHP yönetimine geçen Kilis’te Arapça tabelalar sökülüyor.

O ildeki Arapça tabelalar tek tek sökülüyor

Tam 22 yıldır AK Parti yönetiminde olan Kilis’te 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde belediye başkanlığını CHP’li Hakan Bilecen kazanmıştı. Yeni başkan koltuğa oturur oturmaz ildeki Arapça tabelalar için düğmeye bastı. Kilis’teki Arapça tabelalar ve posterlerin zabıta ekipleri tarafından söküldüğü görüldü.

EKİPLER İŞYERLERİNİ TEK TEK DENETLEDİ

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, görevine başlar başlamaz şehirdeki Arapça tabelalarla ilgili harekete geçti. Tam 22 yıldır AK Parti yönetiminde olan Kilis’te geçtiğimiz seçimi CHP’nin adayı kazandı ve yeni başkan Hakan Bilecen’den gelen talimatla harekete geçen zabıta ekipleri, Arapça tabela bulunan işyerlerine denetim gerçekleştirerek işyerlerindeki Arapça tabela ve posterleri söktü.

o-ildeki-arapca-tabelalar-tek-tek-sokuluyor-001.jpg

RUHSATI OLMAYAN ESNAFA UYARI

Zabıta ekiplerinin tek tek inceleme gerçekleştirdiği işyerlerindeki Arapça tabela ve Arapça posterler yerlerinden söküldü. Ekipler, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan esnaflara da uyarılarda bulundu. Kilis’teki bu uygulama kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Kilis’teki Arapça tabela ve Arapça posterlerin asılı olduğu işyerlerine yapılan denetimler ve Arapça tabelaların sökülmesi vatandaşların birçoğu tarafından da desteklendi. Bu konu sosyal medyada uzunca bir süre gündemde kaldı.

o-ildeki-arapca-tabelalar-tek-tek-sokuluyor.jpg