20 Mart fındık fiyatları kaç TL! Bugün fındık kg fiyatı

20 Mart fındık fiyatları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki bugün fındık kaç TL? 20 Mart fındık fiyatları ne kadar?

20 Mart fındık fiyatları kaç TL! Bugün fındık kg fiyatı

20 Mart Çarşamba fındık fiyatları vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde Takip ediliyor. Hem Çiftçiler hem de fındık almayı planlayan vatandaşlar devlet tarafından belirlenen fındık alım Fiyatına göre hareket ediyor. 20 Mart fındık fiyatları ne kadar oldu? 20 Mart bugün fındık kaç TL gibi soruların yanıtı belli oldu. Peki güncel fındık kilogram fiyatları ne kadar?

Türkiye, fındık üretimi konusunda dünyada sayılı ülkelerden biri olarak biliniyor. Yurdun büyük bölümünde fındık üretimi yapılırken fındık piyasası da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hem Yurtiçi hem de ulusal fındık piyasasına ilişkin yeni gelişmeler belli oldu. Peki bugün fındık fiyatları kaç TL? 20 Mart fındık fiyatları ne kadar? 20 Mart güncel fındık fiyatları ve merak edilenler haberimizde…

TÜRKİYE'DE FINDIK ÜRETİMİNİN EN ÇOK YAPILDIĞI İLLER

Dünyada fındık üretimi konusunda ilk sırada yer alan Türkiye’de fındık üretiminin en çok yapıldığı iller belli oldu. Sakarya Ordu Giresun Trabzon Samsun Zonguldak Kocaeli Bartın ve Artvin fındık üretiminde liderliği elinde bulunduruyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimi için hasat Eylül ayında başlamıştı. Hala bazı bölgelerde devam eden hasatlar var.

20 MART GÜNCEL FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

20 Mart fındık alım fiyatları belli oldu. Fındık fiyatları kabuklu fındık ya da kabuksuz fındık şeklinde değişiklik gösteriyor. Ticaret Borsası 20 Mart fındığın kilogram fiyatı 119,40'den satılıyor. Yani Türkiye genelinde fındık alım fiyatları 100 TL'nin üstünde seyretmeye devam ediyor. Bu fiyatlar fındık üretimi yapan vatandaşlar içinde kazanç anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı kararıyla yeni hasat dönemi öncesinde fındık alım fiyatının yeniden belirlenmesi bekleniyor.