Emekliye Çifte Sürpriz! Seyyanen Zam ve Ek Ödeme Müjdesi

Emekliye çifte sürpriz son dakika duyuruldu. Bayrama sayılı günler kala hem seyyanen zam hem ek ödeme haberi var.

Emekliye Çifte Sürpriz! Seyyanen Zam ve Ek Ödeme Müjdesi

Emekli maaşları, Temmuz ayının hemen başında güncellenecek. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi zam hesaplamaları yaparken bir yandan da bayram öncesinde gelecek sürprizleri takip ediyor. Emekliye bayram öncesi çifte sürpriz var. Hem devlet, hem de bankalar, bayram masraflarının yükünü hafifletmek için harekete geçti. Seyyanen zam ve ek ödeme sürprizi emekliye verildi. İşte emeklilere yeni ödemeler…

3000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHİ AÇIKLANDI

16 milyon emekliye, dini bayramlardan önce devlet tarafından 3000 TL bayram ikramiyesi ödeniyor. Bu yıl bayram ikramiyesi miktarı yüzde 50 artışla 3000 TL oldu. Kurban Bayramından hemen önce ödenecek olan bayram ikramiyesi için henüz kesin tarih verilmedi. Ancak, geçtiğimiz bayramlara bakacak olursak, Haziran ayının ilk haftasında emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin tamamlanacağını söylemek mümkün. Yani 10 Haziran’a kadar emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin hesaplara geçmesi bekleniyor.

MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞEBİLİR

Devletin emekliye bayram öncesi bir müjdesi olabilir. Bu yıl Haziran ayı emekli maaş ödemeleri bayramdan hemen sonraya denk geliyor. Memur emeklisi zaten bayram öncesi maaş alacak ancak SSK ve Bağ-Kur emeklisi 17-28 Haziran arası maaş alıyor. Haziran ayı emekli maaşı ödeme tarihlerinde bir değişiklik yapılması bekleniyor. Yani maaş ödemeleri de bayramdan hemen önceye çekilebilir.

emekliye-cifte-surpriz-seyyanen-zam-ve-ek-odeme-mujdesi-2.jpg

BANKALARDAN DA ÇOK CAZİP TEKLİFLER GELDİ

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi milyonlarca emeklinin nakit ihtiyacı da arttı. Emekli maaşı alanlar kara kara düşünürken bankalardan da emeklilere yönelik çok cazip teklifler geldi. Hem emekli maaş promosyonu konusunda son derece cömert davranan bankalar, hem de emeklilere yönelik düşük faizli ihtiyaç kredisi kampanyaları yapmaya başladı. Bankaların kampanyalarını değerlendirmek isteyen emekliler, bayramdan önce maddi anlamda bir rahatlama şansı da elde edebilir.

Kamu bankalarında ve özel bankalarda promosyon rekabeti zaten seçimden önce iyiden iyiye artmıştı. Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammı da yaklaştıkça bankalar daha da hareketlendi. Bir çok bankada artık maaş promosyonu miktarları 18.000 TL’ye kadar yükseldi.

Emekliye ihtiyaç kredisi kampanyalarını da güncelleyen bankalar, düşük faizli, uzun vade seçenekleri ile 50.000 TL’lik finansman desteği sağlıyor. Emekliler, 36 aya kadar vadeli olarak bu kampanyalardan yararlanma şansına sahip oluyor.